Murat Kurum aklımızla dalga geçiyor! İmar affı değil imar barışıymış

Yayın tarihi: 19 Mart 2024 Salı 9:57 am - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 11:45 am

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, imar affının kendi zamanında çıkmadığını söyleyerek, “Biz yapmadık. Benden önce çıktı, o da imar affı değil imar barışı” dedi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında soruları yanıtladı. Kurum, Özdemir’in “21 yıldırı iktidardasınız. Neden hazırlamadınız İstanbul’u depreme” sorusuna, “2013 yılında Cumhurbaşkanımız, 6306 sayılı yasayı Gazi Meclisimiz’de kabul edildi, yürürlüğe girdi. O günden bugüne de 81 ilde kentsel dönüşümle ilgili mücadele ettik” yanıtını verdi.

Murat Kurum, İmamoğlu’nun 2023’te başlattığı projeyi vaatleri arasına aldı

Özdemir, bir izleyicisinin “İmar affı zamanında yaptıklarınızdan pişman mısınız?” sorusunu Kurum’a yöneltti. Kurum bu soruya, “Yani benden önce çıktı, o da imar affı değil imar barışı” yanıtını verdi.

“İMAR AFFI DEĞİL BARIŞI”

Murat Kurum, Cüneyt Özdemir’in imar affıyla ilgili sorusuna ise ‘imar barışı’ yanıtını verdi. İmar affı diyalogu ise şöyle gelişti:

Bir izleyicisinin sorusunu Kuruma yönelten Özdemir, “İmar affı zamanında yaptıklarınızdan pişman mısınız?” dedi.

Kurum bu soruya, “Biz imar affıyla ilgili bir işlem yapmadık” yanıtını verdi. Özdemir bunun üzerine, “Sizin bakanlığınız zamanında çıkmadı mı?” diye sorusunu güncelledi. Kurum da buna, “Yani benden önce çıktı, o da imar affı değil imar barışı” cevabını verdi.

ERDOĞAN’A DİRENİRMİŞ

Cüneyt Özdemir, Kurum’a İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ” ‘Erdoğan Kanal İstanbul’u yapacağız dese ‘Önceliğimiz değil’ der misiniz?” sorusunu yöneltti. Kurum, “Derim tabii, niye demeyim?” dedi.

Kaynak: TELE1