Ekrem İmamoğlu: Bir tek Hasan başkan beni geçer diye endişe ediyorum…

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 3:34 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 4:15 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’de ‘Atatürk Devrimleri Müzesi ve Yaşam Parkı’ açılışında konuştu. İmamoğlu “Yeni dönemde çok güzel bir İstanbul’u var etmede kararlıyız. İçimizdeki kararlılığı tahmin bile edemezsiniz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Büyükçekmece’de ‘Atatürk Devrimleri Müzesi ve Yaşam Parkı’ açılışına katıldı. Açılışa çok sayıda eski yönetici ile CHP Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı Prof. Dr. Hasan Akgün katıldı.

Açılışta söz alan İmamoğlu müzenin önemine dikkat çekerek “Elbette dönem dönem Atamıza, cumhuriyete ve demokrasimize dönük saldırılarla mücadele etmek zorundayız. Bazen sıradan, meczup bir dil çıkıp Atamıza hakaret edebiliyor ama çıkıp bir savcının soruşturma açmamasını hicapla izliyorum ve kınıyorum. Şunu söylüyorum milletimizin birbirine olan sevgisini, coşkusunu ve geçmişe olan saygısını artırmak buralardan geçmektedir. Bu manada birbirimize olan sadakatimizi, saygımızı ve coşkumuzu sıkıntıya uğratmaya çalışanlar boşuna uğraşmaktadır. Toplumda hiçbir karşılığı olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

Metro açılışlarını hatırlatan İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı’ndan onay bekleyen Sefaköy-Beylikdüzü hattı için “18 aydır bir imza bekliyor. O imza da atıldığında ona da kütür kütür başlayacağız. Burada çok saygın devlet insanları var, görüyorum. Aklıma bazı anılar var. Geçmişte birilerinin ‘Bir imza için Ankara’ya geleyim’ diye aradığında, o dönemin bakanların ‘Gelmene gerek yok, biz imzalarız’ dediği dönemden, bugün süreç önüne Ekrem İmamoğlu, İBB’yi gördüğünde onu imzalatmaktan imtina bir kişiye evrildi” ifadesini kullandı.

“Hasan Aygün’ün yıllardır gösterdiği başarıyı bir 5 yıl daha göstereceğine eminiz. Bir tek Hasan Akgün başkan ben çok koşarken ‘beni geçer mi’ diye endişe ediyorum ara sıra. Ama olsun abi kardeş yan yana koşarız” diyen İmamoğlu şunları söyledi:

‘TOPLUMDA HİÇBİR KARŞILIĞI OLMAZ’

“Elbette dönem dönem Atamıza, cumhuriyete ve demokrasimize dönük saldırılarla mücadele etmek zorundayız. Bazen sıradan, meczup bir dil çıkıp Atamıza hakaret edebiliyor ama çıkıp bir savcının soruşturma açmamasını hicapla izliyorum ve kınıyorum. Şunu söylüyorum milletimizin birbirine olan sevgisini, coşkusunu ve geçmişe olan saygısını artırmak buralardan geçmektedir. Bu manada birbirimize olan sadakatimizi, saygımızı ve coşkumuzu sıkıntıya uğratmaya çalışanlar boşuna uğraşmaktadır. Toplumda hiçbir karşılığı olmamıştır, olmayacaktır.

Ekrem İmamoğlu: 8 kilometre yalanını atanlar bu şehrin insanından özür dileyecekler

‘O İMZA ATILDIĞINDA KÜTÜR KÜTÜR BAŞLAYACAĞIZ’

Bugün İstanbul’a 13.1 kilometrelik bir metro daha kazandırmanın bir cumhuriyet evladıyım. Bugünkü Ataköy-İkitelli metrosuyla 65.2 kilometrelik bitirilmiş olmasını sağladık. Şunu ifade edeyim 63 kilometrelik metro için de binlerce emekçimiz çalışmaya devam etmekte. Yine ifade edeyim bir tanesinin ihalesi, yer teslimi yapıldı, bir tanesinin de ihale süreci devam ediyor. Biri Eyüpsultan-Bayrampaşa, diğeri Kirazlı-Halkalı. Yine ihalesi, parası, fonu hazır Sefaköy-Beylikdüzü hattı var; 18 aydır bir imza bekliyor. O imza da atıldığında ona da kütür kütür başlayacağız.

‘İÇİMİZDEKİ KARARLILIĞI TAHMİN BİLE EDEMEZSİNİZ’

Burada çok saygın devlet insanları var, görüyorum. Aklıma bazı anılar var. Geçmişte birilerinin ‘Bir imza için Ankara’ya geleyim’ diye aradığında, o dönemin bakanların ‘Gelmene gerek yok, biz imzalarız’ dediği dönemden, bugün önüne Ekrem İmamoğlu, İBB’yi gördüğünde onu imzalatmaktan imtina bir kişiye evrildi süreç. Bunu görüyoruz; bunları şunun için söyledim. Cumhuriyete, bu güzel vatana layık olmak kıymetli. Bu cumhuriyet layık olmanın çok net bir tanımı vardır; görevini en iyi yapan cumhuriyete layık olandır. Sizin huzurunuzda dua ediyorum; Allah’ım beni bu millete mahcup ettim. Şahit olun. Mahcup olmamanın tek yolu var. Çok çalışmak, gayret ve adalet. Bunların peşinden bereket var. Çok çalışana Yaradan verir. Kalbimiz temiz, 86 milyonu ayırmadan çalıştığımızda çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Yeni dönemde birlikte çok güzel İstanbul’u var etmede çok kararlıyız. Hiçbir aykırı davranış bizi yıldıramaz. İçimizdeki kararlılığı tahmin bile edemezsiniz. ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. Yırtarım dağları da enginlere sığmam taşarım.’ Tam da böyle bir hararet var. Ama bu hararetin içinde asla kin, nefret, kızgınlık asla yok. Sabır, gülümseme, iyilik var. İçinde bunların olduğu insanlara da iki sözüm var; Allah sizi ıslah etsin, Allah size akıl versin. Başka hiçbir şey yok. Bu anlayışla yürüyoruz.

‘TEK ENDİŞEM…’

Hasan Aygün’ün yıllardır gösterdiği başarıyı bir 5 yıl daha göstereceğine eminiz. Bir tek Hasan Akgün başkan ben çok koşarken ‘beni geçer mi’ diye endişe ediyorum ara sıra. Ama olsun abi kardeş yan yana koşarız. Onun da yolu açık olsun. Hep birlikte 1 Nisan’da Büyükçekmece’de İstanbul’da her şey çok güzel olsun.”

Seçime 13 gün kaldı! İşte 5 büyükşehirde son anket

Kaynak: TELE1