Ekrem İmamoğlu: 8 kilometre yalanını atanlar bu şehrin insanından özür dileyecekler

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 12:19 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 1:00 pm

Haber: Ceren Ural

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Ataköy – İkitelli Metro Hattı’nın açılışında konuştu. İmamoğlu AKP’nin adayı Murat Kurum’u ima ederek “8 kilometre yalanını atanlar hadlerini bilecek özür dileyecekler. 65 kilometre metroyu inşa etmek için yeraltında yer üstünde ter döken emekçilerden, yüklenicilerinden onlardan özür dileyecekler. Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin İnsanlarından İstanbullulardan özür dileyecekler” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ataköy – İkitelli Metro Hattı’nın açılışı yaptı. İmamoğlu “urtuluş Savaşı’nın üzerinde yükselen cumhuriyetimizin hedeflerinden birisi de çok çalışmak ve hep birlikte ülkeyi demir ağlarla örmekti. 10. yıl marşında da hep beraber söyleriz. Demiryollarının gelişimi cumhuriyetin kuruluşunda bize büyük güç katmıştır. Bugün de yeraltını demir ağlarla örmek hedefiyle çalışıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu açıkladı! İşte AKP’nin metro projelerini iptal etmesinin perde arkası

İmamoğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Tarihi Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde sizlerle birlikte olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Çanakkale Zafer’i ve şehitleri anma günümüzde kutlu olsun. Orta manevi duygular millet olmanın temelini oluşturur. Bu aziz topraklarda ortak duyguları paylaştığımız için bütünüz.

Kurtuluş Savaşı’nın üzerinde yükselen cumhuriyetimizin hedeflerinden birisi de çok çalışmak ve hep birlikte ülkeyi demir ağlarla örmekti. 10. yıl marşında da hep beraber söyleriz. Demiryollarının gelişimi cumhuriyetin kuruluşunda bize büyük güç katmıştır. Bugün de yeraltını demir ağlarla örmek hedefiyle çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda önemli bir sınavı çok başarıyla tamamladık. 5 yılda 65 kilometre metroyu 62 istasyonu bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte kazandırdık.

DÜNYA TARİHİNE GEÇECEK BİR SKANDAL

Tekrar ifade edeyim emeği geçen herkese çalışma arkadaşlarıma mühendislerimize, yüklenici firmamıza, müşavirlerimize, yer altında günlerce aylarca emek saf eden binlerce emekçi dostuma teşekkür ediyorum. 2015 yılında bu hattın ihalesini yapan bizden önceki İBB yönetimine de teşekkür ediyorum. Ataköy – İkitelli metro hattını bizden önce başlatan insanların yaptığını da önemsiyorum ancak süreci doğru yönetemediler. Bu hattaki çalışmalar kısmen durduruldu. 2019 göreve geldiğimizde 10 metro hattın da çalışmalar durdurulmuştu. Bunlar finansman ve mühendislik tasarım sorunları çözülmeden alelacele başlanmış projeler olduğu için yürütülemedi. Kimilerinin aylarca yıllarca durdurulmuş olması dünya tarihine geçecek bir skandaldır.

ÖZÜR DİLEYECEKLER

8 kilometre yalanını atanlar hadlerini bilecek özür dileyecekler. 65 kilometre metroyu inşa etmek için yeraltında yer üstünde ter döken emekçilerden, yüklenicilerinden onlardan özür dileyecekler. Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin İnsanlarından İstanbullulardan özür dileyecekler. Ama bakın söyleyeyim. Bunlar özür dilemez, yalanları iftiraları açığa çıkınca şöyle diyorlar ” Siyaseten söylenmiş sözler ” derler geçerler. Hatırlıyorsunuz, İstanbul seçimini iptal ettiler demedikleri lafı bırakmadılar, Yalancı dediler, hırsız dediler terörist dediler. Ondan sonra da ‘siyaseten söyledik’ dediler. Allah aşkına birine siyaseten yalancı, hırsız, terörist denir mi? İstanbul bu siyaset anlayışını ne yapacak biliyor musunuz, 31 Mart’ta tarihe gömecek.

“50 YILLIK İŞ YAPACAĞIZ”

Bakın 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık onun için çıldırıyorlar. Bugün bile yaptığımız açılışlar tarihe geçecek. Bu metro açılışıyla birlikte 15 Temmuz durağında kreş açılacak. Bu hattın üzerinde Doğu Sanayi Sitesi’nin olduğu durakta da bir tane Kent Lokantası açıyoruz. Yine bu hatta açılan otoparklarımızı saymıyorum bile. Bugün gideceğiz özellikle İSKİ havzalarında havzayı koruyucu bir prensipte halkımızın kullanacağı yeşil alan hattı yapıyoruz. Onların hayal bile edemeyeceği işler yapıyoruz hepsi milletin lehine hepsi. Bu şunun işareti biz önümüzdeki 5 yılla beraber 10 yılda İstanbul’da 50 yıllık iş yapacağız.

Ekrem İmamoğlu’na ‘Kur’an-ı Kerim’ ile provokasyon: Ablamız aldanmış, onu da kurtaracağız

Kaynak: HABER MERKEZİ