Ekonomide yeni yüzler de TL’nin erimesini durduramadı! Dolar ve euro tarihi zirveye koşuyor

Yayın tarihi: 8 Kasım 2023 Çarşamba 9:34 am - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 9:34 am

AKP iktidarı seçimlerden sonra ekonomi politikalarındaki inadından vazgeçmiş ekonomi yönetimini de kökten değiştirdi. Ancak buna rağmen Türk lirasındaki erimeyi durduramadı. Dolar ve euro yeni güne tarihi seviyenin hemen altında işlem görerek başladı.

Türkiye’de genel seçimlerin ardından AKP iktidarı düşük faiz ve dövizi baskılama politikasından vazgeçti. Ekonomi yönetimine de kökten değişiklikler yapıldı ancak Türk lirasındaki erimenin önüne geçilemedi. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 35’e çıkarma kararı sonrası Dolar ve Euro’da yaşanan hareketlilik devam ediyor. Euro 30,47 lira seviyesinde seyrederken Dolar da 28.52 TL’den işlem görerek tarihi rekora yakın seviyede bulunuyor.

Döviz yeni haftaya hızlı başladı! Euro 31 liraya merdiven dayadı

NAS GİTTİ 5 KEZ FAİZ ARTTI

28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından ekonomi yönetimi faizi 5 kere arttırdı. Seçimlerden önce yüzde 8,5 olan politika faizi seçimlerin ardından yüzde 35’e yükseltildi.

ARKA KAPI SATIŞLARI RAFA KALKTI

AKP iktidarı seçimlerden önce döviz kurlarını sabit tutabilmek için Merkez Bankası’nın arka kapısından döviz satışı yaptı. Seçimlerin ardından satış baskısı kaldırılırken döviz kurları rallisine verdiği arayı sonlandırdı.  Seçimlerden önce 21 lira bandında seyreden euro/TL kuru ise seçimlerin ardından 30 liraya kadar yükselerek tarihi zirvesini yeniledi. Euro kuru ise yeni işlem gününe 30,42 lira seviyesinden başladı. Seçimlerden önce 19 lira bandında olan dolar kuru yeni haftanın işlem gününe 28,52 lira bandından işlem görüyor.