Ekmeğin fiyatını sabitlemek için gramaj düşürüldü

Yayın tarihi: 25 Aralık 2022 Pazar 3:58 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2022 Pazar 3:58 pm

AKP’nin yarattığı ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Yurttaşlar temel gıda ürünlerine dahi erişmekte güçlük yaşarken, ekmek fiyatlarına da zam haberleri peş peşe geliyor. Fırıncıların ekmeğe zam yapmamak için fiyatı sabit tuttuğu ancak gramajı düşürdüğü öğrenildi.

Türkiye’de gıda enflasyonu zirveye ulaşırken, temel gıda ürünlerinde ya zam yapılıyor ya da fiyat sabitlemek için porsiyonlar küçültülüyor.

Fırıncılar bu yılın başında 12 TL olan ekmeğin kilogram fiyatını, girdi maliyetlerindeki artış sebebiyle haziranda 20 TL’ye yükseltmişti. 200 gram ekmek 4 TL olurken, 210 gram ekmek ise 5 TL’den satışa çıkmıştı. Ancak son aylarda fırıncılar, ekmeğin fiyatını sabitlemek için gramajı düşürmeye karar verdi. Ekmeğin kilogram fiyatı son zamlarla birlikte 25 TL’ye yükseldi.

Fırıncılar, elektrik, gaz, akaryakıt, buğday gibi temel giderlerin artması nedeniyle fiyatları güncellediklerini belirtiyor.

Sabah’a konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Bazı illerde eylül ayından itibaren 200 gram ekmeğin fiyatı 5 TL’ye çıktı. Artık tüm Türkiye genelinde ekmeğin kilogram fiyatı 25 TL’ye yükseldi. Yılbaşında zam yapılmayacak” dedi.

Balcı ekmek fiyatındaki artışın gerekçesini girdi maliyetlerine bağladı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin de, kilogram fiyatı 25 TL’ye çıkarılan azami ekmek fiyatı tarifesinin İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İş Programı ve Bütçe Görüşmeleri toplantısında oylama ile kabul edildiğini kaydetti.

Halk Ekmek: Fiyatları dayanabileceğimiz noktaya kadar koruyacağız