Ehliyetsiz Eylem Tok’un ‘iletişim uzmanı’ şoförü

Yayın tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba 1:09 pm - Güncelleme: 13 Mart 2024 Çarşamba 1:09 pm

Demet Cengiz

Email: [email protected]

Twitter: @demetce

Türkiye’nin konuştuğu ölümlü kazada ortaya çıkan yeni bilgilerin ve iddiaların arkası kesilmiyor.

Firari Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’dan ülkeye döneceklerine dair hiçbir işaret gelmezken dün baba Bülent Cihantimur’a yurtdışı çıkış yasağı getirildi ve kaçma suçuna iştirak eden Ceren Saltoğlu tutuklandı.

İddiaya göre hız ve alkollü araç kullanmak gibi çeşitli nedenlerle Eylem Tok’un ehliyetine birkaç kez el konuldu ve trafikten men edildi.
Ölümlü kazanın ardından tutuklanan tek kişi olan Ceren Saltoğlu ise ifadelerden de anlaşıldığı üzere kazanın ardından Eylem Tok’u olay yerine götüren, kaza yapan Timur Cihantimur ve iki arkadaşını evlerine bırakan ve en sonunda firari anne-oğulun havalimanı transferini gerçekleştiren kişi.

Bülent Cihantimur’un sahibi olduğu Estetik International’da Kurumsal İletişim Müdürü olarak çalışan Ceren Saltoğlu’nun, ‘görev tanımı’ dışında ehliyetsiz olan Eylem Tok’un şoförlüğünü yaptığı anlaşılıyor.

Elbette Ceren Saltoğlu kaçma suçuna iştirak etmiştir, gerekli cezayı almalıdır. Da! Henüz babanın ifadesi alınmamışken, ihmali olan onca kamu görevlisi soruşturulmamışken oluşan kamuoyu tepkisini hafifletmek için zayıf bir halkayı kurban etmek, ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi açısından hiçbir şey ifade etmemektedir.

Ceren Saltoğlu’nun TRT’de staj yaptığı; İmaj ve Best PR halkla ilişkiler şirketlerinde çalıştığı; Türk Telekom, Event Farm, Ford Otosan gibi şirketlerde marka danışmanlığı veya marka elçiliği yaptığı; Hülya Avşar by H’nin pazarlama ve marka müdürlüğü görevlerinde bulunduğu CV’sinden anlaşılıyor.

BABA İNCELENEN FENOMEN

Doctor B lakaplı baba Bülent Cihantimur’un ifadesinin henüz alınmamış olması ise tepkiyle karşılanıyor.
Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından dile getirilen kara para aklama iddialarında Doctor B’nin ismi de geçmişti ve incelenen fenomenler arasında yer almıştı.
Estetik International’ın ruhsatının mevcut yasa ve yönetmeliklere uygun olmadığı iddiası da var.
Elbette bunlar iddiadır; araştırılmalıdır.
Ancak ülkede bütün incelemeler neden bir musibet yaşandıktan sonra yapılır?

YASAKLI MADDE VAR MIYDI?

Timur Cihantimur’un arabayı pert ettiği için annesinden özür dilediğini ifade tutanaklarında okuduk. Kazanın ardından o sırada bir kişinin öldüğünü bilmese de yaralılar olduğunu kolaylıkla anlayabilecek olan Timur Cihantimur’un canını yaktığı insanları önemsemeyip, hasar alan araca kahırlanması düşündürücü olduğu kadar üzücü de.

Ülkeden kaçmak alkol ve/veya uyuşturucu madde kullanımı şüphesini artırırken Göktürk’te yaşayanlar çocukların kahve içtiği mekânın birkaç kez polis baskınına uğradığını, uyuşturucu madde satanların gözaltına alındığını anlatıyor.

Bir kaza yaşandı ve foseptik çukuru patladı

Kaynak: TELE1