Ehliyet alacaklara uyarı! Direksiyon sınavında değişiklik

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 2:15 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 2:15 pm

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, direksiyon sınavında bazı değişiklikler planlandığını belirtti. Tekin, sınavların daha uzun yapılacağına işaret etti.

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin’den ehliyet alacaklara uyarı geldi. Tekin, “Ehliyette yeni yönetmelikle birlikte 35 dakika olan direksiyon sınavlarının daha uzun yapılması, eğitimlerin özellikle gece de verilmesinin sağlanması, farklı trafik koşullarında adayın test edilmesi gibi bazı değişikliklerin getirilmesi planlanıyor.” dedi.

Tekin, yeni yılla gündeme gelmesi planlanan yönetmelikle ilgili hazırlık içinde olunduğunu aktardı. İlgili kurumların görüşlerinin alınmasının ardından taslağın netleşeceğini ifade etti.

Murat Tekin, şöyle devam etti:

“DAHA UZUN SÜRELİ DİREKSİYON SINAVLARI BİZİ BEKLİYOR”

“Direksiyon sınavında devrim niteliğinde bazı değişiklikler planlanıyor. Ehliyette yeni yönetmelikle birlikte 35 dakika olan direksiyon sınavlarının daha uzun yapılması, eğitimlerin özellikle gece de verilmesinin sağlanması, farklı trafik koşullarında adayın test edilmesi gibi bazı değişikliklerin getirilmesi planlanıyor. Biz sınav alanlarının belli bir bölgeye hapsedilmesinden vazgeçilmesini arzu ediyoruz. Şu anda yapılan çalışma da bunu gösteriyor. Yani kursiyerin, aslında akan trafikte karşılaşabileceği bütün manevralar ve deneyimleri, sınavda yaşaması öngörülüyor. Şu ankinden çok daha ciddi, daha uzun süreli direksiyon sınavları bizi bekliyor. Yeni yapılacak yönetmelik değişikliğiyle direksiyon sınav süresi biraz daha uzatılacak, sınav yapılan güzergah genişleyecek ve akan trafikte daha fazla eğitim yapılmasının kursiyerlere çok büyük bir katkısı olacak.”

Ehliyet sınavına kopya düzeneğiyle giren aday gözaltına alındı