Edirne’de köpekleri zehirleyerek katlettiler!

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 11:42 am - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 11:43 am

Edirne’de bulunan bir besi çiftliğindeki 3 çoban köpeği ile yakınlardaki bir tilki ölü bulundu. Hayvanların zehirlenerek öldürüldükleri tespit edildi.

Edirne’nin Lalapaşa ilçesindeki besi çiftliğinin sorumlusu Ergun Can, 18 Nisan’da çiftlikteki 3 çoban köpeğini ölü buldu. Can, zehirlenme şüphesiyle İlçe Jandarma Komutanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne haber verdi. Bölgede yapılan incelemede; bir köpeğin yanında çiğ ciğer parçaları bulundu, 1 tilkinin de öldüğü fark edildi. Olay yerine çağrılan veteriner hekim Bedir Adıyaman, köpeklerden numune aldı. İlk test sonuçlarına göre, köpeklerin kanında ‘striknin’ adı verilen zehirli madde tespit edildi. Numuneler ayrıntılı test için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü laboratuvarlarına gönderildi.

“BİLEREK, KASTEN YAPILMA BİR ŞEY BU”

Can, “Bilerek, kasten yapılma bir şey bu. Bunu şahsımıza yapılan bir saldırı olarak görüyorum. Burası, 1200 dönüm arazi. Bu köpekleri bağlasak bizleri nasıl koruyacaklar? Hem hayvanlarımız var hem de sahipleri olarak varız. Bu hayvanların bağlanması imkansız. Bu nedenle bağlama gereği duymamıştık, çiftliğimizi korumak için. Sadece bizim hayvanlarımıza değil, doğadaki hayvanlara da zarar vermiş oldular. Halihazırda bir tilkinin öldüğünü tespit ettik. O da zehirlenmeden dolayı öldü. Orman içlerinde henüz arama yapmadık, arasaydık belki de başka canlıların da öldüğünü görecektik” diye konuştu.

Veteriner hekim Bedir Adıyaman da zehirlenme sonucu bölgedeki bütün canlıların zarar görebileceği tehlikesine işaret etti. Adıyaman, “Bölgede sadece köpeklerin zehirlenmesi değil, zehre bağlı olarak çevrede tahribatta görülebilir. Çünkü şu anda bunu yiyen böcek ve kuşların hepsi ölecek. Olayın ortadan kalkması, yapanların ortaya çıkması için gerekenleri yaptık. Yaptığımız testlerde hayvanların kanlarında striknin adını verdiğimiz zehir çıktı. Yine de kesin sonuçlar için laboratuvar sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Köpeği ezip hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti

Kaynak: DHA