Novara’nın yıldızı, Eczacıbaşı maçı sonrası otelin penceresinden düşerek yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 11:43 am - Güncelleme: 14 Nisan 2023 Cuma 8:57 am

Ebrar Karakurt’un da forma giydiği İtalya’nın Igor Gorgonzola Novara voleybol takımının 18 yaşındaki oyuncusu Julia Ituma, İstanbul’da kaldıkları otelin ‘penceresinden düşerek’ öldü. Eczacıbaşı CEV Şampiyonlar Ligi yarı final maçında dün Novaro’yu eleyerek finale çıkmıştı.

CEV Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçında Eczacıbaşı Igor Gorgonzola Novara’yı 3-0 yenerek finale çıktı. Maçın ardından Novara takımında forma giyen Julia Ituma kaldıkları otelin penceresinden düşerek yaşamını yitirdi.

CANSIZ BEDENİ SABAH OTELİN ÖNÜNDE BULUNDU

Polis, Julia Ituma’nın 22.30-23.50 saatleri arasında koridorda gezdikten sonra odasına girdiğini belirledi. Ituma’nın otelin önünde sabah 05.30 sıralarında hareketsiz yatarken bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken Nijerya asıllı İtalya vatandaşı Julia Ituma’nın cansız bedeni otelin 6’ncı katında kaldığı öğrenildi. Voleybolcu Julia Ituma’nın cenazesi olay yeri ve savcının incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haber İtalyan basınında da geniş yer bulurken, İtalya’nın önde gelen gazetelerinden La Gazzetta Dello Sport, Ituma’nın uzun süre telefonla konuştuktan sonra üzgün bir şekilde otel odasının kapısının önünde oturmasına dikkat çekerek “Her şey o telefon konuşmasından sonra başladı” dedi.

‘ZAMANSIZ ÖLÜM’

Ituma’nın kulübü Novara taziye mesajı paylaştı. Instagram hesabından paylaşılan mesajda “İtalyan voleybolcu Julia Ituma’nın zamansız ölümünü derin bir acıyla duyuruyoruz. Trajedi günün ilk saatlerinde yaşandı. Türk polisi, olayın dinamiklerini araştırıyor. Igor Volley, Julia’nın ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor ve taziyelerini belirtiyor. Kulüp ve tüm üyeleri soruşturma sonuçlanıncaya kadar bu konuda sessiz kalacaktır” denildi.

İtalyan basınında skandal Egonu manşeti!

TÜRKİYE’DEN AYRILIYORLAR

Bu arada Novara kafilesi İtalya’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. Basın mensuplarına açıklama yapmayan sporcuların büyük üzüntü yaşadıkları görüldü. Kafile daha sonra pasaporttan geçerek terminalde uçuş saatini bekledi. İtalyan takım, Türk Hava Yolları’nın TK1875 sefer sayılı uçağıyla 16.45’de Milano’ya hareket edecek.

GELECEĞİN YILDIZI OLARAK GÖSTERİLİYORDU

İtalyan basınında yer alan habere göre; Milano şehrinde Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ituma, 1,92cm boyunda, güçlü fiziğiyle geleceğin yıldızları arasında gösteriliyordu. Ayrıca Ituma U19 Avrupa Şampiyonasının en değerli oyuncusu ödülü almıştı.

İTALYAN EKİPTE  İLK SEZONUYDU

Ituma, Club Italia’dan ayrıldıktan sonra Novara takımıyla ilk sezonunu geçiriyordu. İtalyan voleybolunun dikkat çeken adaylarından biriydi. Milano’da Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, 192 cm boyunda, güçlü fiziğiyle geleceğin pasör çaprazlarından biri olarak dikkat çekiyordu. Genç takımla Eyof ve 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nı kazandı.

Türk kadın takımları Avrupa’nın zirvesinde