Türk kadın takımları Avrupa’nın zirvesinde

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 10:53 am - Güncelleme: 25 Mart 2023 Cumartesi 11:59 am

Türk kadın voleybolu ve basketbolu, bu sezon da kulüpler bazında Avrupa’ya damgasını vurmayı başardı. Basketbol’da Temsilcilerimiz Fenerbahçe ile Mersin Yenişehir Kadınlar Euroleague’de Final Four’a kalırken Kadınlar Eurocup’ta ise Galatasaray adını finale yazdırdı. Voleybolda ise Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı ve VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale adlarını yazdırdı.

Avrupa’da Türk kadın takımları başarı üzerine başarı elde ediyor.

Voleybolda temsilcilerimiz Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı ve VakıfBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde isimlerini aldıkalrı sonuçlarla yarı finale yazdırdılar.

CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Vero Volley Milano’yu 18-25, 25-22, 22-25, 25-21 ve 15-11’lik setlerle 3-2 mağlup eden VakıfBank, turnuvada üst üste 11. kez yarı finale yükselmiş oldu.

Fenerbahçe’den Euroleague’de kritik galibiyet

Kadın basketbolunda kadın takımlarımız fırtına gibi esiyor. Kadın basketbolunda Avrupa’daki temsilcilerimiz Fenerbahçe, Mersin Yenişehir ve Galatasaray parkede mutlu sona doğru ilerliyor.

Kadınlar Euroleague’de Dörtlü Final’e yükselen takımlar belli oldu. Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Mersin Yenişehir’in yanı sıra İtalya’dan Schio ile Çekya’dan USK Prag 4’lü finale kaldı. 14-16 Nisan’daki 4’lü Finalin yeri daha sonra açıklanacak.

Galatasaray ise, Kadınlar Eurocup yarı final rövanşında deplasmanda Umana Reyer’e 69-60 mağlup olmasına rağmen ilk maçta sahasında aldığı 74-49’lik galibiyetten dolayı finale adını yazdırdı.

Eski milli raketin ‘Bu imza sizden istense ne hissederdiniz?’ paylaşımına federasyondan yanıt