Ece Ronay serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi 8:18 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 8:18 pm

Eski eşi Mehmet Bilir’e ait Pendik ve Kocaeli’deki işyerlerini kurşunlattığı iddiasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Ece Ronay çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eski eşi Mehmet Bilir’nin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay T. ve beraberindeki 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. Mahkemeye çıkartılan Ece Ronay ve Berat Elmacı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Mehmet Sedat Atılgan, Serhat Gögmen ve Uğur Elmacı, ‘silahla tehdit’ ve ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçlarından tutuklanarak ceza evine gönderildi. Suça sürüklenen R.E.’nin işlemleri devam ediyor.

Gözaltına alınan Ece Ronay’ın telefonu mercek altında

OPERASYONUN GEÇMİŞİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 Kasım tarihinde, Pendik ilçesinde faaliyet gösteren M.E.B’ye ait güzellik salonuna motosikletli kasklı şahıslarca ateş edilmesi, 1 Aralık tarihinde, Kocaeli Gebze ilçesinde faaliyet gösteren oto galeriye motosikletli ve kasklı kişilerce silahla ateş edilmesi olaylarıyla ilgili geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmaların sonunda, olayları gerçekleştirdikleri tespit edilen şüphelileri ve azmettirici olduğu değerlendirilen Ece Ronay’ın yakalanması için 15 Aralık Cuma günü operasyon düzenledi. Kolluk kuvvetlerince yapılan operasyonda Ronay dahil, biri yaşı 18’den küçük olmak üzere toplam 6 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilere ait evlerde gerçekleştirilen aramalarda ise 9 milimetre çapında bir otomatik silah, 1 tabanca, bu silahlara ait 58 mermi ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Soruşturma kapsamında yakalanan şüpheliler, 4 gün boyunca emniyette sorguya alındı.

Kaynak: TELE1