Ebrar Karakurt önergesi 4 partinin oylarıyla reddedildi!

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 5:35 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 6:07 pm

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bir caddeye Ebrar Karakurt’un isminin verilmesi için belediye meclisine verilen önerge AKP, CHP, MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

CHP’li Susurluk Belediye Meclisi Üyesi Murat Kula, Susurluk ilçesinde uygun bir cadde veya bulvara Balıkesirli olan başarılı voleybolcu Ebrar Karakurt’un isminin verilmesini önerdi.

Evrensel’in haberine göre, önerge AKP, CHP, MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Susurluk Belediyesi İmar Komisyonu 11 Eylül 2023 tarihinde yaptığı toplantıda, Karakurt isminin ‘yeni açılacak’ bir cadde veya sokağa verilmesi önerisi çarptırılarak ‘isim değişikliği’ olarak değerlendirildi.

“Ebrar Karakurt Sokağı” için önerge verildi!

ÖNERGE ÇARPITILDI

Komisyon raporunda, “Yapılacak bir isim değişikliğinin cadde ve sokak üzerinde bulunan işletmelerde adres değişikliğine neden olacağı, işletmelere ait yazarkasa, vergi levhası, oda kayıt suretleri ve iş yeri açma ruhsatları gibi belgelerin değişmesine sebep verecektir” denildi.

Ebrar Karakurt’tan ‘Müslüman Türk milleti olarak sana tahammül ediyoruz’ yorumuna yanıt

İmar Komisyonu’nda reddedilen Ebrar Karakurt önergesi 13 Eylül’de Susurluk Belediye Meclis’inin Eylül ayı 2. oturumunda görüşüldü. İmar Komisyonu’nun çarpıtılarak değerlendirdiği önerge, CHP’li Meclis üyesi Kula’nın aleyhte oyuna karşılık, diğer meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.