Düzce’de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevresinde de hissedildi. Düzce Valisi herhangi olumsuz ihbarın gelmediğini açıkladı.

Merkez üssü Düzce merkez olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 15:57’de de 4.3 büyüklüğünde bir artçı deprem kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi ilk depremin büyüklüğünü 5,3 olarak duyurdu. AFAD verilerine göre; saat 15.40’taki depremin derinliği 18.02 kilometre. Deprem, İstanbul ve çevresinde de hissedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Deprem sonrası bildirilen olumsuz bir durum yok” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir olumsuz gelişme olmadığını söyledi. Düzce Valisi Atay da olumsuz bir ihbarın olmadığını açıkladı.

Düzce’deki deprem başka bir depremin habercisi olabilir mi?

PROF. ERSOY: HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Mutlaka İstanbul’un altında depremin olması gerekmiyor. Bursa’daki bir deprem de İstanbul’da da etkili olabilir. Kaçınılmaz bir gerçek karşısında hazırlıklı olmamız gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

CHP’Lİ İLÇE BAŞKANI TELE1’E KONUŞTU: HERHANGİ BİR HASAR YOK

TELE1’den Azra Sözcü’ye konuşan CHP Çilimli İlçe Başkanı Cemil Tınaz, ilçedeki son duruma ilişkin bilgi verdi. Tinaz “Ben Düzce’deydim. Merkezüssü Çilimli olduğu söyleniyor, benim ilçem. Evi aradım herhangi bir hasar yok şu anda. Bir artçı daha oldu az önce. İnsanlar tedirginler ve korktular, eski depremleri hatırladık ama neyse ki herhangi bir hasar yok şu an” ifadelerini kullandı.

1999’DA 710 KİŞİ ÖLDÜ

Düzce’de 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde 710 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 678 kişi de yaralanmıştı.

DÜZCE FAYI

Düzce fayı, Akyazı-Kaynaşlı arasında 70 kilometre uzunluğunda bulunuyor. Birbirini bütünleyen üç alt parçadan oluşan Düzce fayı, sağ yönlü doğrultulu atılımlı aktif bir fay olarak biliniyor.

Fayın aktivitesi, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle de ortaya çıktı. 17 Ağustos depreminde gelişmiş olan 130 kilometre uzunluğundaki yüzey kırığının 30 kilometrelik doğu bölümü, Düzce fayı üzerinde yer alıyor.

Bu deprem Düzce fayının Efteni gölüne kadar olan kesiminde gerçekleşmişti. 12 Kasım 1999 depreminde Düzce fayının doğu bölümünde olan Efteni Gölü ile Bolu’nun kuzey batısında Pirahmetler arasında kırılmıştı. Bu depremde yaklaşık kırılan fayın uzunluğu yaklaşık 45 kilometre uzunluğundaydı.