Düşük gelirli turistlerin tercihi Türkiye

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2022 Pazar 8:36 am - Güncelleme: 21 Ağustos 2022 Pazar 8:36 am

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya TÜİK verilerine göre, Türkiye’ye gelen çok yüksek ve yüksek gelir grubundan ziyaretçilerin toplam ziyaretçiler içerisindeki payının son yıllarda gerilediğini, düşük ve çok düşük gelir seviyesindeki ziyaretçi sayısının ise yükseldiğini söyledi.

Türkiye’nin en büyük gelir kaynaklarından biri de turizm. Dünyanın dört bir yanından her yıl binlerce turisti ağırlayan Türkiye, parasının değerinin düşüklüğü nedeniyle de özellikle Avrupalı turistlere ‘oldukça ucuz’ bir tatil sunuyor.

Türkiye’de turizm sektöründeki gelişmelere ilişkin  değerlendirmede bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya, bu yılın ocak-haziran döneminde Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 158 artış kaydedildiğini, ancak ziyaretçi sayılarındaki artış oranlarını değerlendirirken geçen yılın ilk yarısında salgın nedeniyle uluslararası turizm hareketliliğinin son derece sınırlı kaldığı gerçeğinin ve artış oranlarının da bu çerçevede yüksek çıktığının dikkate alınması gerektiğini söyledi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm gelirlerini artırmak için öncelikle hedef odaklı bir tanıtım stratejisi oluşturulmasının büyük önem taşıdığını belirterek, TÜİK verilerine göre, Türkiye’ye gelen çok yüksek ve yüksek gelir grubundan ziyaretçilerin toplam ziyaretçiler içerisindeki payının son yıllarda gerilediğini, düşük ve çok düşük gelir seviyesindeki ziyaretçi sayısının ise yükseldiğini aktardı.

Yine TÜİK mucizesi! İşsizlik azaldı