Düştüğü iddia edilen Sedefnur Çağlar’ın polis arkadaşı tutuklandı

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 10:48 am - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 10:48 am

Kocaeli’de 7. kattan şüpheli şekilde düştüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Sedefnur Çağlar’ın soruşturmasında polis Ahmet A. Tutuklandı.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, üniversite öğrencisi Sedefnur Çağlar’ın 7’nci kattan düşerek ağır yaralandığı iddiasıyla ilgili polis memuru olan arkadaşı Ahmet A. tutuklandı.

Olay, önceki gün Körfez’in Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki sitede meydana geldi. Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi Sedefnur Çağlar, polis memuru olan arkadaşı Ahmet A. ile birlikte polis memuru O.Ç.’nin evine misafirliğe gitti. Burada iki polis ve E.Ş. isimli kadınla oturan Sedefnur Çağlar’ın sabah saatlerinde 7’nci kattaki dairenin penceresinden düştüğü iddia edildi. Ağır yaralanan Sedefnur, ambulans ile hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedaviye alındı. Polisler Ahmet A. ve O.Ç. ile E.Ş. ise gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ahmet A., ifadesinde, Sedefnur Çağlar’ın kendisine ait cep telefonuna bakmak istediğini, göstermeyince tartıştıklarını ve aşağı atladığını öne sürdü. O.Ç. ve kız arkadaşı E.Ş. ise ifadelerinde; olay sırasında uyuduklarını, bağrışmaları duyunca uyandıklarını, aşağı baktıklarında Sedefnur’u yerde gördüklerini söyledi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 3 kişiden E.Ş., serbest bırakıldı. Ahmet A. ve O.Ç. ise dün akşam saatlerinde Körfez Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığı tarafından ifadesi alınan O.Ç. de serbest bırakılırken, Ahmet A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sedefnur Çağlar’ın 7’nci kattan düştüğü iddia edildi: 2’si polis 3 gözaltı