Dünyanın gözü bu cenazede! Kraliçe 2. Elizabeth bugün defnediliyor

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 10:48 am - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 10:49 am

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth‘in tabutu sabah saatleri itibarıyla ziyarete kapatılacak. 8 Eylül’de hayatını kaybeden kraliçenin naaşı bugün eşi Prens Philip’in yanına defnedilecek.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 8 Eylül’de yaz tatilini geçirdiği İskoçya’nın Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybetti. Kraliçenin naaşı birkaç gün sonra Westminster Salonu’na getirildi. Kraliçe’ye veda etmek isteyen on binlerce kişi günlerce uzun kuyruklar oluşturdu. Tabutun ziyarete kapanmasına saatler kala, başkent sokaklarındaki kalabalık daha da arttı.
96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth’in anısına ülke çapında 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Kraliçe Elizabeth için ülke çapında 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

CENAZE TÖRENİ BUGÜN

Kraliçe’nin cenaze töreni, bugün başkent Londra’daki Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenecek.

Buradaki resmi törenin ardından Kraliçe’nin naaşı, İngiliz Kraliyet ailesinin daimi konutlarından biri olan Windsor Kalesi’ndeki St. George Şapeli’ne nakledilip defnedilecek.

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden Westminter Hall’de kraliçenin tabutunu ziyaret etti.

DÜNYA LİDERLERİ LONDRA’DA

Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze töreni için halkın yanı sıra dünya liderleri de Londra’ya geldi. Kraliçe’nin Westminster Katedrali’ndeki resmi cenaze törenine yaklaşık 2 bin konuğun katılması bekleniyor.

Bunun 500’ünü devlet ve hükümet başkanları oluşturacak.

Cenaze törenine katılacak liderler arasında ABD Başkanı Joe Biden, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa’nın da aralarında olduğu çok sayıda lider var.

Türkiye’de ‘Kraliçe Elizabeth’ mesaisi! 13 ton çiçek yola çıktı