Dünyanın en uzun insanları oy kullandı!

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2023 Pazar 12:02 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 Pazar 12:59 pm

Dünyanın yaşayan en uzun boylu kadını ve erkeği oylarını kullandı. Weaver sendromu hastası olan 21 yaşındaki Rumeysa Gelgi, Karabük’teki evine getirilen sandıkta oyunu kullandı. Dünyanın en uzun boylu erkeği Sultan Kösen ise Derik ilçesine bağlı Kırsal Alibey Mahallesi’nde oyunu kullandı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ikamet eden, dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, 2 metre 15 santim boyundaki weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, ‘Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında oy kullanmak için seyyar sandık uygulaması için başvuruda bulundu. Bunun üzerine ilçe seçim kurulu görevlileri, bugün Gelgi’ninevine gitti. Gelgi, 8801 nolu seyyar sandıkta oyunu kullandı.

Liderler oyunu kullandı

DÜNYANIN EN UZUN BOYLU ERKEĞİ’DE OYUNU KULLANDI

Dünyanın en uzun boylu erkeği olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren 2 metre 51 santimetre boyundaki Mardinli Sultan Kösen, Derik ilçesine bağlı Kırsal Alibey Mahallesi’nde oyunu kullandı.

Sultan Kösen, oy vermeye babası Abdulkadir ve kardeşi Şeyhmus Kösen ile geldi. 375 seçmenin bulunduğu 1010 nolu sandıkta oy kullanan Kösen, “Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi. Kösen, oyunu kullandıktan sonra oy kullanmaya gelenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.