Liderler oyunu kullandı

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2023 Pazar 10:51 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 Pazar 2:28 pm

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda vatandaşlar sandıklara akın ederken siyasi parti liderleri de bağlı bulundukları sandıklarda oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Türkiye bir kez daha sandık başına geçti. Liderler de oylarını kullanıp Genel Merkez’e doğru yola çıkarken, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı tüm vatandaşları oy kullanmaya çağırdı.

MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte oyunu kullanıyor. Kılıçdaroğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, oyunu kullandıktan sonra şu açıklamada bulundu:

Baskıdan, otoriter bir yönetimden kurtulmak için bu ülkeye gerçek anlamda özgürlüğün ve demokrasinin gelmesi için bütün vatandaşlarımı sandığa davet ediyorum. Bu ülkeye mutlaka demokrasi ve özgürlük gelecek.

MERAL AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eşi Tuncer Akşener ile oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Akşener, “Hepimiz için özellikle gençlerin geleceği için çok önemli bir seçimde oylarımızı kullandık. Allah inşallah gönlümüzdekini nasip eder” dedi.

EKREM İMAMOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu ile İstanbul’da oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra açıklamada bulunan İmamoğlu, “Seçim sonuçlarını Ankara’dan takip edeceğim. Genel Merkez’de olacağız. Süreç hızlı ilerleyecek. Bize görev düşerse Mansur Başkan ile birlikte elbette yerine getireceğiz. Bu akşamın lideri elbette Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.” dedi.

MANSUR YAVAŞ

Ankara Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oy kullanan Mansur Yavaş, “Her şey çok güzel olacak. Hayırlı olsun ülkemiz için” dedi 

ALİ BABACAN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile oyunu kullandı. Ali Babacan, sandık görevlilerine son ana kadar işlerinin başında olmaları konusunda çağrı yaptı.

Babacan oyunu kullandıktan sonra şu açıklamaları kaydetti:

“Dilerim 28 Mayıs seçimleri ülkemiz ve demokrasimiz için hayırlı olsun. Çok partili siyaset sistemine geçtiğimizden bu yana sandığa oldukça katılım var. Bizde katılım Avrupa ortalamalarından yüksek. İkinci tur için çağrım mutlaka sandık başına gitmeleri. Önemli tercihleri sandık başında açıkça kullanmaları. Umuyorum ki seçim süreci huzur ve sukunet içinde geçer. Seçim sürecinin şeffaf, adil ve hakkaniyetli olmasının demokraismimiz için büyük önemi var. Sandık görevli ve müşahit arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Sandık sonuç tutanakları tamamlanıp imzaya bağlanıp sağlam çuvallara konuluncaya kadar da bütün sandık görevlilerinin görevlerinin başında olmalarını rica ediyorum. Sandık tutanağı seçimin tapusu. İtirazlar da olsa da dönüp dolaşıp o tapuya bakılıyor. Ümit ediyorum bu seçimler demokrasimiz için hayırlı olur.

Genel başkanlar olarak sandık başında olmamızın çok doğru olmadığı konusunda tecrübelerimiz var seçmenlerin tercihini etkilediği yönünde. Ankara’daki teşkilatlarımızda arkadaşlarımızı görevlendirdik. 6 parti seçim güvenlik sisteminde birlikte çalışacak”

PERVİN BULDAN

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, oyunu kullandı. Buldan, “Henüz oyunu kullanmayan, ‘Oyumu kullanmayacağım’ diyen herkesi oy kullanmaya çağırıyorum. Bir oy çok şey değiştirir.” dedi. 

MİTHAT SANCAR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Katılımın yine yüksek olduğu görünüyor. Ama tekrar çağrı yapmak istiyorum, herkes sandığa gitsin.” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, oy kullandıktan sonra “Umarım vatandaşlar bugünü doğru değerlendirir, doğru tercihler yapar. Her zaman doğru tercih yapıyor muyuz, yapmıyoruz. İnşallah bu sefer doğru tercih yaparız.” açıklamasın yaptı. 

MUHARREM İNCE

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce eşi Ülkü İnce ile birlikte oyunu kullandı.

ERKAN BAŞ

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul Kadıköy’de oyunu kullandı.

GÜLTEKİN UYSAL

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, oyunu memleketi Afyonkarahisar’da kullandı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Ümit ediyorum ki ülkemizin her yerinde böyle güzel bir ortamda vatandaşlarımız oylarını kullanıyorlardır” dedi.