Dünyanın en iyi ekranı Xperia 5 II modelinde olabilir

Yayın tarihi: 18 Eylül 2020 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe 9:24 pm

Sony’nin yeni amiral gemisi modeli Xperia 5 II etkileyici kamera özellikleri ile tanıtıldı.

Japon teknoloji devi Sony, uzun zamandır üzerinde yazılıp çizilen telefonu Xperia 5 II ile karşımıza çıktı. Kamera ve ekran konusunda rakiplerine resmen göz dağı veren bu telefon 950 dolar gibi yüksek fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, telefon bu yüksek fiyata bizlere neler sunuyor?

Telefonda 6.1 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde 21:9 oranlı OLED HDR 120 Hz tazelemli ekran yer alıyor. Bu ekranda Sony’nin görüntüleme teknolojileri bulunuyor. Muhtemelen 2020’nin en iyi ekrana sahip telefonu bu model olacak. Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga setinden alan telefonda 8 GB RAM bulunuyor.

Xperia 5 II

Gelelim telefonun en iddialı olduğu kamera konusunda. Telefonun arka tarafında 12 Megapiksel Exmor RS sensör f/1.7 diyafram Hybrid OIS/EIS, ZEISS optik + 12 Megapiksel f/2.2 diyafram 124 derece ultra geniş açılı lens + 12 Megapiksel f/2.4 diyafram telefoto lens Hybrid OIS/EIS 3x optik zoom desteğine sahip kamera kurulumu yer alıyor.

Ön tarafta 8 Megapiksellik kamera kullanan Sony, bu sefer fotoğraf ve video konusunda çok iddialı olacak. 3.5mm kulaklık girişine de yer veren Japon dev, ses konusunda üst düzey bir performans vadedecek. Türkiye’de satışa sunulmayacak olan telefon bakalım Avrupa’da ses getirebilecek mi?

Playstation Plus Collection PS5 sahiplerine ne sunacak?