Dünyanın çekirdeği tersine dönmeye başlamış olabilir

Yayın tarihi: 28 Ocak 2023 Cumartesi 6:17 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2023 Cumartesi 6:20 pm

Bilim insanları, Dünya’nın merkezindeki çekirdeğin ters yönde dönmeye başlamış olabileceğini söylüyor.

Çin’deki Pekin Üniversitesi’nden bilim insanları, benzer nitelikteki depremlerin neden olduğu sismik dalgaları birkaç yıldır inceleyerek, Dünya yüzeyinin derinlerindeki hareketliliğini araştırıyorlardı.

Dünyanın yüzeyine yakın meydana gelen büyük depremler sonucu açığa çıkan enerji yerin derinliklerine de gittiği biliniyordu. Bu sismik dalgaların Dünya’nın derinliklerindeki rotalarını izleyen bilim insanları, “son on yılda çok az değişiklik” olduğunu keşfettiler.

NASA yaşanabilir gezegen keşfetti!

Bulguları, Dünya’nın iç çekirdeğinin dönüşünün durakladığını ve yıllar içinde döngünün, bir yönden diğerine evrildiğini gösteriyor.

BİLİM İNSANLARI AYNI FİKİRDE DEĞİL

Ancak bilim insanlarının tamamı bu yeni bulgularla aynı fikirde değil. Amerika’da tanınan bir jeofizikçi olan Dr John Vidale, Çinli bilim insanlarının açıkladığı sonuçlara şüphe ile yaklaşıyor.

Vidale, dünyanın çekirdeğine olan bakışımızı, tarayıcı olmadan yapılan bir gözleme benzetiyor ve “Dünyanın iç kısmına ilişkin görüntümüz hala bulanık” diyor. Vidale, “Bir şeyler oluyor ve sanırım bunu çözebileceğiz, ancak bu on yıl alabilir” diye de ekliyor.