Dünya Kupası’nda cüzdanı çalınan muhabir: Hırsızın cezasını benim seçmem istendi

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 3:46 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 3:46 pm

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nı takip eden Arjantinli televizyon muhabirinin maç sırasında cüzdanı çalındı. Bunun üzerine polise gittiğinde bir şok yaşayan muhabir, polisin kendisine “Cezayı siz belirleyin, 5 yıl hapis cezası mı, sınır dışı mı?” diye sorduğunu söyledi.

T24’ün haberine göre Katar’daki FIFA Dünya Kupası’nı takip eden Arjantin kanalı Todo Noticias muhabiri Dominique Metzger, cüzdanının çalındığını fark etti. Doha’daki polis merkezine giderek şikayette bulunan Metzger’e bulunduğu alanda güvenlik kameraları olduğu, hırsızın tespit edilebileceği söylendi. Metzger, polisin hırsız bulunduktan sonra cezayı kendisinin seçebileceğini söylediklerini aktardı ve şöyle devam etti:

“Bu konuda adaletin ne yapmasını istersiniz? Cüzdanı bulacağız. Her yerde kameralar var, yüksek teknolojili kameralar ve yüz tanıma teknolojisi sayesinde hırsızı da bulacağız. Bulunduğunda adalet sisteminin ne yapması istersiniz’ dediler.”

Metzger, polislere ne istediklerini anlamadığını söyledi ve yanıtlarının “Hırsıza 5 yıl hapis cezası vermemizi istersiniz yoksa sınır dışı edilmesini mi?” Olduğunu aktardı.

Metzger, yalnızca cüzdanını geri istediğini, cezaya karar vermek istemediğini söyledi.

Gökkuşağı tişörtü giyen ABD’li gazeteci Katar’da gözaltına alındı