Dünya Kupası’na yoğun ilgi! 3 milyona yakın bilet satıldı

Yayın tarihi: 18 Ekim 2022 Salı 2:12 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2022 Salı 2:12 pm

Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesinde 3 milyon yakın bilet satıldı. FIFA Başkanı Infantino, “Katar’daki FIFA Dünya Kupası, bugüne kadar düzenlenenler arasında en iyisi olacak” dedi.

Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’na geri sayım sürüyor. 20 Kasım’da başlayacak olan turnuvaya futbolseverler yoğun ilgi gösteriyor. Turnuva öncesinde yaklaşık 3 milyon bilet satıldı.

“EN İYİSİ OLACAK”

FIFA Başkanı Gianni Infantino, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, “Katar’daki FIFA Dünya Kupası’nın, bugüne kadar düzenlenenler arasında en iyisi olacağını her zaman söylüyorum. Ülkeye baktığınızda, sanatsal stadyumlar, antrenman sahaları, metro, geniş altyapısıyla her şey hazır ve herkesi kucaklayacak. Dünya heyecanlı. Katar hazır. Çalışmalar tamamlandı. Birlikte, en iyi turnuvaya hazır olalım.” ifadelerini kullandı.

30 BİN OTEL HAZIR

Dünya Kupası hazırlıklarına ilişkin organizatörler tarafından Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen basın toplantısında ise yoğun ilgi nedeniyle fazladan 30 bin otel odasının hazır hale geldiği belirtildi.

EN ÇOK TALEP GÖSTEREN ÜLKELER

Bugüne kadar 2,89 milyon bilet satışının gerçekleştiği turnuvaya en fazla talep gösteren ülkelerin ABD, Suudi Arabistan, İngiltere, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, Arjantin, Fransa, Brezilya ve Almanya olduğu ifade edildi.

Lionel Messi’den Dünya Kupası kararı