Dünya koronavirüsle mücadele ederken o ülkede tek bir kişi bile enfekte olmadı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2020 Perşembe 11:52 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2020 Cuma 12:01 am

Kuzey Kore, komşusu Çin’den başlayarak 190’a yakın ülkeye yayılan ve 1 milyon insana bulaşan koronavirüs salgınından hâlâ etkilenmediklerini açıkladı. Kuzey Koreli yetkililer, “Ülkede şimdiye kadar tek bir kişi bile yeni tip koronavirüsle enfekte olmadı” dedi.

Salgın hastalıklarla mücadele merkezinden Pak Myong-su, salgının en başından bu yana alınan önlemlerin başarılı olduğunu belirtti.

Dünyada koronavirüs vaka sayısı bir milyonu aştı!

Kuzey Kore, Çin’de virüsün ilk kez tespit edilmesini takiben hızla önlem aldı. Sınırlarını hemen kapatan Kuzey Kore, katı tedbirleri hayata geçirdi, daha sonra ülkeye gelen herkesi zorunlu olarak bir ay boyunca karantinaya aldı.

Dünya Sağlık Örgütü maske konusunda fikrini değiştirdi!

“ÖNLEYİCİ VE BİLİMSEL TEDBİRLER ALDIK”

Bu önlemleri hatırlatan Pak Myong-su, “Sağlık kontrolleri yapma, ülkeye gelen tüm personeli karantinaya alma ve tüm ürünleri iyice dezenfekte etmenin yanı sıra sınırlarımızı kapatıp, tüm deniz ve hava ulaşımını kısıtlamak gibi önleyici ve bilimsel tedbirler uyguladık” ifadelerini kullandı.

Uluslararası kamuoyu Kuzey Kore’nin bu açıklamalarını pek inandırıcı bulmuyor. Güney Kore’de görevli ABD’li General Robert Abrams, Pyongyang’da doğrulanmış koronavirüs vakaları bulunduğundan ‘son derece emin’ olduğunu söylemişti.

Çin’de yeniden koronavirüs alarmı! Karantinaya alındı

TRUMP İŞBİRLİĞİ TEKLİF ETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a mektup göndererek salgınla mücadelede işbirliği teklif ettiği belirtilmişti.

Kuzey Kore’nin sağlık sisteminin, uygulanan uluslararası yaptırımlar nedeniyle ‘güçlü olmadığı’ savunuluyor. Geçen ay Rusya, bu kapsamda Pyongyang’a 1500 kadar koronavirüs testi gönderdi.

UNICEF de bir istisna yaparak tanı kitleri, maske, dezenfektan ve koruyucu ekipman sevk etti.

Dünya genelindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 1 milyonu aştı.