Çin’de yeniden koronavirüs alarmı! Karantinaya alındı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2020 Perşembe 11:20 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2020 Perşembe 11:20 pm

Çin’in merkezinde bulunan 640 bin nüfuslu Jia kasabası koronavirüs nedeni ile tekrardan karantina altına alındı. Yetkililer, gizli taşıyıcıların salgının yeniden yayılmasında büyük rol oynadığını kaydederken, birçok kişinin koronavirüs taşıdığından haberi olmadığını vurguladı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Çin’in merkezinde bulunan 640 bin nüfuslu Jia kasabası koronavirüs nedeni ile tekrardan karantina altına alındı.

Dünyada koronavirüs vaka sayısı bir milyonu aştı!

GİZLİ TAŞIYICILAR

Yetkililer, bir kadının başka bir rahatsızlık için gittiği doktordan koronavirüs kapması nedeni ile kasabanın tekrardan karantina altına alındığını bildirirken, doktorun koronavirüs taşıdığını fakat hiçbir belirti göstermediğini ifade etti. Yetkililer, gizli taşıyıcıların salgının yeniden yayılmasında büyük rol oynadığını kaydederken, birçok kişinin koronavirüs taşıdığından haberi olmadığını vurguladı.

ABD, Fransa’ya giden maskelere üç kat fazla fiyat ödeyerek el koydu

Yetkililer, Jia kasabasında yaşayanların evde kalmalarını isteyen bildiriler dağıtırken, halkın evden ancak özel izin ile çıkabileceklerini ifade etti. Çinli yetkililer, alınan tedbirler kapsamında maske takmanın ve ateş ölçülmesinin zorunlu olduğunun aktarırken, araç trafiğine de sınırlama getirdi.

Geçtiğimiz hafta Hubei eyaletinde seyahat kısıtlamaları kaldırmış, ancak işçilerin komşu şehre çalışmaya gitmelerine izin vermemek için yollar polis tarafından kapatılmıştı. Halk işe gitmelerinin engellenmesi üzerine polis arabalarını ters çevirerek zarar vermişti.

Almanya, tarihinin en büyük tahliyesini başlatıyor