Dünya acil koduyla duyurdu: İşte dış basında S-400 teslimatı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2019 Cuma 11:40 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2019 Cuma 11:41 am

Milli Savunma Bakanlığı’nın Rusya tarafından yapılan S-400 hava savunma sistemine ait birinci grup malzemelerin Türkiye’ye geldiğini duyurması uluslararası ajanslar tarafından ‘son dakika’ gelişmesi olarak tüm dünyaya servis edildi. Dış basın da Türkiye ile ABD arasında ciddi krize yol açacağı öngörülen bu gelişmeyi okurlarına anında duyurdu.

 

İngiliz Reuters haber ajansı MSB’nın açıklamasını aktardığı haberinde, S-400’lerin Türkiye ile ABD arasında gerilim kaynağı olduğunu hatırlattı.

S-400 teslimatı başladı dolar fırladı

Fransız AFP haber ajansı da Ankara’dan yapılan açıklamayı abonelerine servis etti.

Amerikan Associated Press “Türkiye, Rus S-400 hava savunma sistemlerinin ilk sevkıyatının ulaştığını açıkladı” ifadesiyle gelişmeyi dünyaya duyurdu.

Rus Sputnik haber ajansı ise gelişmeye ilişkin haberinde Moskova ile Ankara arasında S-400’lerle ilgili kredi anlaşmasının Aralık 2017’de imzalandığını hatırlattı.

Sputnik International, Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşmanın NATO ve ABD tarafından ‘güvenlik kaygıları’ gerekçe gösterilerek eleştirildiğini yazdı.

Son Dakika! S-400 teslimatı başladı

ABD MEDYASINDAN ‘YAPTIRIM’ VURGUSU

Amerikan yayın kuruluşu CNN International, S-400’lerin Ankara’ya gelmeye başlamasının Türkiye’yi ABD yaptırımlarına daha da yaklaştırdığını yazdı.

Amerikan Washington Post gazetesi de ‘son dakika’ haberinde, “Türkiye’nin ABD ve NATO’nun uyarılarını hiçe sayarak S-400’lerin ilk parçalarını aldığını” yazdı.

Washington Post, Türkiye’nin ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

İsrailli Haaretz gazetesi, Reuters’ın haberini ‘son dakika’ gelişmesi olarak internet sitesinde yayınladı.