S-400 teslimatı başladı dolar durdurulamıyor! Sert yükseldi

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2019 Cuma 11:05 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2019 Cuma 4:23 pm

Dolar/TL Rusya’dan satın alınan S-400 savunma sisteminin parçalarının Türkiye’ye gelmeye başladığının duyurulması ardından yükseldi. Açıklama öncesi 5.6830 seviyesinde olan dolar/TL, 5.76’nın üzerine çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Ankara Mürted Hava Meydanı’na intikalinin bugünden itibaren başladığını açıkladı.

Savunma Sanayi Başkanlığı ise S-400’e ait parçaların teslimatının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve sistemin bütünüyle hazır olmasının ardından ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacağını duyurdu.

Dolar/TL saat 16.05 itibarıyla 5.7602/5.7632’den işlem gördü. Dolar kurunun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Son Dakika! S-400 teslimatı başladı

Sözcü’nün haberine göre; bir bankacı, “S-400’lerin gelmeye başladığı açıklaması sonrası kurda yukarı tepki gördük. Ancak küresel iyimser bir hava var ayrıca ABD’nin olası yaptırımlarının hafif olabileceği ya da ötelenebileceği beklentisi devam ediyor. Dolayısıyla şimdilik sınırlı bir tepki görüyoruz” dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta yaptığı açıklamalar Fed’in 30-31 Temmuz tarihlerinde yapacağı toplantıda daha büyük çaplı faiz indirimine gideceği beklentilerini yeniden canlandırdı. Buna karşılık bölgesel Fed başkanlarının karşıt ifadeleri piyasalarda kafa karışıklığı yaratırken, dün ABD enflasyon verisi de Fed’in bu ay sert faiz indirimine gideceği beklentilerini sınırladı.

Fed Başkanı Jerome Powell önümüzdeki haftalarda Fed’in faizleri düşürmesine neden olabilecek küresel risklere odaklanmaya devam ederken, ülkedeki Fed bölgeleri başkanları ABD’de devam eden ekonomik büyüme ve güçlü işletme görünümü ile ilgili daha iyimser bir tablo ortaya koydu.

Euro/TL de 6,46 seviyesinden işlem görüyor.