Düğünde Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz ve Halil Konakçı hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 23 Şubat 2024 Cuma 2:24 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma 2:24 pm

İzmir’de Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), I. Abdülhamid’in torunun düğününde Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz ve Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

2. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Osmanoğlu’nun düğünündeki, eski milletvekili Şevki Yılmaz’ın Atatürk’e hakaret ettiği görüntüler gündem oldu. Yılmaz’ın görüntülerden birinde “Osmanlı’yı süren soysuzları sürüyorum” dediği görülürken diğerinde ise Atatürk’e ‘Selanik’ten gelen dönme’ dediği ve sonrasında beddua ettiği duyuldu. Sık sık Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığıyla gündeme gelen imam Halil Konakçı ise bu sözlere ‘amin’ dedi.

Şevki Yılmaz ‘Pezevenklerin oluşturduğu parlamento’ demişti! Bir küfürbazın portresi…

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Eğitim İş İzmir Yükseköğretim Şube Başkanı Haluk Dağdevir, Yılmaz ve Konakçı hakkında “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret, sövme ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve kamu davası açılmasını talep etti.

İzmir Adliyesi’ne giderek dilekçeyi veren Haluk Dağdevir, şeriata küfür ettiği iddiasıyla gözaltına alından avukat Feyza Altun’u hatırlatarak, “Bu ülkenin kurucusuna adice hakaret edenler için ise yaprak kımıldamamaktadır. Şeriata hakaret diye bir suç var mıdır? Şeriata hakaret edildiğinde halkın bir kısmını aşağılama suçlaması hangi hakla yöneltilmektedir? Halkın şeriat istediği hezeyanının dayanağı nedir? Bu ülkenin kurucusunun hatırasını densizlerden korumak için bir kanun varken, daha önce de milletin egemenliğinin sembolü olan TBMM’ye hakaret etmiş küfürbaz yobaz Şevki Yılmaz ile ilgili neden harekete geçilmemiştir? Atatürk’ün kurduğu bu devletin görevlisi olan bir şahsın Atatürk’e edilen hakaret ve bedduaları onaylamasına ne hakla sessiz kalınır?” diye sordu.

‘Hanedan’ düğününden yeni skandal! Atatürk’e beddua ettikleri ortaya çıktı

 

“KONUNUN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını hatırlatan Haluk Dağdevir, “Yakın geçmişte ülkenin kurucularına “iki ayyaş” deyip sonra oyları azalınca Atatürk’ü anmaya başlayacak kadar takiyyeci zihniyet, şimdilerde kendi söyleyemediğini söyleyen gericileri cezasızlıkla teşvik etmekte, bu gerici fırtınaya karşı dik duran ilerici kamuoyuna ise bulduğu her fırsatta gözdağı vermeye çalışmaktadır.

Bu sistemli aymazlığın ıskaladığı gerçek ise şudur: Burası laik Türkiye Cumhuriyeti’dir ve bu halk, kendisine atasının en büyük hediyesi ve emaneti olan bu Cumhuriyet’e sonuna kadar, asla pes etmeden sahip çıkacaktır. Biz takiyye bilmeyiz, biz fikirlerimizi başka türlü göstermeyiz, bizler Başöğretmenin eğitim neferleriyiz ve açık açık söylüyoruz: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet laik kalacaktır! Atamızın dediği gibi ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz’, olmayacaktır! Eğitim-İş olarak Atatürk’e dil uzatma hadsizliğini gösteren şahısla ilgili tüm illerde örgütlü olarak tepki göstereceğimizi, şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, konunun peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz!” dedi.

Halil Konakçı ile İlber Ortaylı’yı aynı masada oturtan düğün

Kaynak: TELE1