Şevki Yılmaz ‘Pezevenklerin oluşturduğu parlamento’ demişti! Bir küfürbazın portresi…

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 11:26 am - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 11:47 am

2. Abdülhamit’in torunu düğün salonundaki ‘hanedan düğünü’ ile evlendi. İlber Ortaylı’nın nikah şahidi olarak bulunduğu törene “Pezevenklerin oluşturduğu parlamento” ifadesiyle hatırlanan Şevki Yılmaz’ın sözleri gündem oldu. Yılmaz konuşmasında, “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” ifadesini kullandı. Peki, aleni bir şekilde bu sözleri söyleyen bu Şevki Yılmaz kimdir?

Katıldığı Osmanlı düğününde açık ve çekinmeden “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” Şevki Yılmaz’ın ilk skandal açıklaması bu değil.

Yılmaz, TBMM’ye “Pezevenkler meclisi”, demesi dönemin CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’a “Pezevenk adam” şeklinde hakaret etmesiyle tanınıyor aslında. Aynı konuşmada Cem Boyner’e de “Cem Boyner denilen Selanikli p.. Kendisi Selanik Yahudi’sinden doğma bir p..’tir” diyerek hakaretler savuruyor.
Ama skandalları bununla da bitmiyor.

Şevki Yılmaz konuştu İlber ortaylı dinledi: Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum

ATATÜRK’E VE TÜRK ASKERİNE HAKARET

Zamanında Atatürk’e de açıkça hakaret etmekten çekinmeyen küfürbaz Yılmaz, Türk askerine de ‘Moskof ayısı’ diyor. Yılmaz, Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de resmi bayramlarda Atatürk anıtına neden çelenk koymadığı ve saygı duruşu törenlerine katılmadığı yönündeki bir soruya, ‘‘Biz ata, ite, puta tapanlardan değiliz” yanıtını veriyor. Yine aynı konuşmasında, “Laiklik çoktan tarihin çöp sepetine gitmiştir. Laiklik yok ki elden gitsin. Zaten olsa da ihtiyacımız yok” diyor.

“ÇATASANIZ PATLASANIZ DA BEN DE HİZBULLAH’IM”

Şubat 1997’de bir televizyon programında da ‘‘Türkiye’de 2.5 milyon fahişe var” dedi. Yılmaz, bir konuşmasında ‘‘Çatlasanız da patlasanız da ben Hizbullah’ım,Türkiye’nin yüzde 95’i Hizbullah’tır. Hizbullah olmayanlar Hizbul şeytandır” diye feryat etti.

“GECELERİ KALKIP AK PARTİ’YE DUALAR GÖNDERİYORUM”

AKP döneminde ise Recep Tayyip Erdoğan’ın yılmaz bir savunucusu oluyor Şevki Yılmaz. 2007 yılında, FETÖ bağlantılı gazete Zaman’a verdiği röportajda, “Geceleri kalkıp AK Parti’ye dualar gönderiyorum. Erdoğan ile 10 yıldır görüşmüyorum, kendisini özledim” diyor.

ERDOĞAN’A ÖVGÜLER DİZİYOR

Yılmaz, Samsun’da katıldığı bir konferansta “Liderlere öldükten sonra değil hayatta iken sahip çıkın. Çünkü liderler satrancın şahlarıdır. Şah gidince mat olursun. Ama Türkiye’yi mat edemiyorlar. Türkiye’yi çok sevin. Bu ülkeyi birlikte savunalım. Bütün ihanetlere rağmen Allah bu sefer hamal olarak Kasımpaşalıyı görevlendirdi” diyor.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE SALDIRMAYI DA İHMAL ETMİYOR

Gerici Yılmaz, ‘İstanbul Sözleşmesi’ olarak anılan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni de şu sözlerle hedef alıyor:

“Şimdi aileden bizi yıkmak için yeni oyunları Masonlar ortaya koydular. Bazı kardeşlerim de bu oyuna düşüyorlar. Bizde kadın erkek ayrımı yok hepsi ailedir. Aile, kadın erkekten meydana gelmiştir. Domuzun bile kabul etmediği ahlaksızlığı teşvik eden bir felaket eskiden de vardı ama artırılarak devam ediyor. Bizle çok savaş ediyorlar. Sadece Suriye’deki olay değil ahlak savaşından daha tehlikeli bir savaş yok. Aklımızı başımıza alacağız. Kadının hukukunu Avrupa’da arayanlar ahmaktır. Açık ve net konuşuyorum. Avrupa kim. Terbiyesizlere bak ya. Avrupa’da kadın hakkı arayacaklar. Kadın hakkı dediğiniz Avrupa’da var mı bana sorun.

Halil Konakçı ile İlber Ortaylı’yı aynı masada oturtan düğün

Kaynak: TELE1