DSP’nin Cumhur kararı akıllara Handan Toprak Benli’nin istifasını getirdi

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 5:38 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 5:38 pm

Demokratik Sol Parti (DSP) seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adayı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecek. Destek açıklaması üzerine akıllara Ocak ayında partiyle yollarını ayıran Handan Toprak Benli’nin açıklamaları geldi.

Demokratik Sol Parti (DSP), AKP’nin seçim ittifakı teklifiyle ilgili kararını açıkladı. Buna göre DSP, cumhurbaşkanı seçiminde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecek. DSP, ayrıca milletvekili seçimlerine de AKP listesinden katılacak.

Öte yandan DSP’yi bu karara götüren sürece ilişkin, partiyle Ocak ayında yollarını ayıran eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin o dönem yaptığı istifa açıklaması akıllara geldi.

Tutuklu olan Benli’den istifa açıklaması! “Altılı Masa’ya dahil etmek istediğim için tutuklandım”

“RAHATSIZ OLDULAR, TUTUKLANDIM”

Handan Toprak Benli, genel başkan yardımcılığı görevinde bulunduğu DSPden Ocak ayında istifasını açıklamıştı. Benli, açıklamasında, tutuklanmadan önce DSP’yi Altılı Masa’ya yakınlaşması için girişimlerde bulunduğunu belirtip “Altılı Masayı oluşturan siyasi partilerin genel merkezlerinde ilgili Genel Başkan Yardımcılarıyla birçok görüşme gerçekleştirmiştim. Ancak bu çalışmalardan rahatsız olanlar tarafından; muhalefet belediyelerini itibarsızlaştırmaya yönelik, önceden hazırlanmış ve yargıyı kullanarak yapılan bir operasyona dâhil edilip, 1 Nisan 2022’de gözaltına alındım, haksız ve hukuksuz olarak tutuklandım” demişti.

“SİYASİ BEKLENTİ İÇİNDELER”

Benli, kendisini istifaya götüren sebebe dair de “Seçime bu kadar az bir süre kalmışken, Demokratik Sol Parti’nin, iktidara ve iktidarın hukuksuz uygulamalarına karşı herhangi bir tepki koymadığını, hatta bazı siyasi beklentiler içinde olduğunu, aynı zamanda iktidarın bana karşı yaptığı yasa dışı uygulamalara da sessiz kaldığını ne yazık ki gördüm” ifadelerini kullanmıştı.