Tutuklu olan Benli’den istifa açıklaması! “Altılı Masa’ya dahil etmek istediğim için tutuklandım”

Yayın tarihi: 20 Ocak 2023 Cuma 5:19 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2023 Cuma 5:26 pm

İhaleye fesat karıştırma suçlamasından tutuklu bulunan eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, DSP’yi Altılı Masa’ya dahil etmek istediği için tutuklandığını belirterek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstanbul Bakırköy Cezaevi’nde “İhaleye fesat karıştırma” ve “Resmi evrakta sahtecilik” suçlamasından 4 Nisan 2022 tarihinden beri tutuklu bulunan eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, 2019 Yerel Seçimleri’nde aday olduğu Demokratik Sol Parti’den (DSP) istifa ettiğini açıkladı.

“TEHLİKENİN FARKINDA BİR MUHALEFET BLOKU GEREKSİNİMİ AÇIKTIR”

Handan Toprak Benli ayrıca DSP’yi Altılı Masa’ya dahil etmeye çalıştığı için tutuklandığını savundu. Benli konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bıçağın kemiğe dayandığı, demokrasi tarihimizde bugüne kadar benzeri görülmemiş olan bu karanlık günlerde; Altılı Masa çevresinde safları sıklaştırmış, tehlikenin farkında bir ‘Muhalefet Bloku’na gereksinim olduğu açıktır.

Bu bilinçle, tutuklanmadan önce böyle bir muhalefet dayanışmasının oluşması için çalışmalar yapmış ve girişimlerde bulunmuştum. Hükümeti, 2002 yılında seçimle bu iktidara devreden Demokratik Sol Parti’nin, 20 yıl sonra iktidarı devralacak muhalefet blokunda yer alması gerektiğini düşünüyor ve bunu tarihi bir görev olarak görüyordum.

İnanıyordum ki; Demokratik Sol Parti’nin muhalefet blokunda yer almasıyla, parti tarihi görevini yerine getirmiş olacak ve Ecevitlerin de ruhu rahat edecekti. Altılı Masayı oluşturan siyasi partilerin genel merkezlerinde ilgili Genel Başkan Yardımcılarıyla birçok görüşme gerçekleştirmiştim.

Ancak bu çalışmalardan rahatsız olanlar tarafından; muhalefet belediyelerini itibarsızlaştırmaya yönelik, önceden hazırlanmış ve yargıyı kullanarak yapılan bir operasyona dâhil edilip, 1 Nisan 2022’de gözaltına alındım, haksız ve hukuksuz olarak tutuklandım. Bu özgürlük kısıtlaması bütün haksızlığı ve hoyratlığı ile sürüyor. İddianame çeşitli bahanelerle hazırlanmıyor. Cezaevinde 10 aydan beri, savunma hakkı engellenmiş bir tutsak olarak, tecrit altında tutuluyorum.”

“AMAÇ EKREM İMAMOĞLU’NA ULAŞMAK”

Kendisine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemlerdeki işlemler hakkında açılan davaların amacının muhalefet belediyeleri hakkında olumsuz algı yaratmak ve Ekrem İmamoğlu’na ulaşmak olduğunu söyledi.

Benli şunları söyledi:

Tutuklu eski Belediye Başkanı Handan Toprak’tan açıklama

“Amaç eski bir belediye başkanının 6-7 yıl önceki tarihlere ilişkin ihaleleri üzerinden yürümek ve eski Beylikdüzü Belediye Başkanı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ulaşmaktır. Bu inancı ve diri durmayı kestiremeyenler beni burada ömür boyu tutsalar da, muhalefetin üzerine yürünecek ve bu yöntemle seçim kazanma olasılığı yaratacak hiçbir dayanağa benim üzerimden ulaşamayacaklardır.

İktidar meşru zeminini çoktan yitirdiğini, freni patlamış yüklü bir kamyon gibi yokuş aşağı beklenen sona doğru hızla gittiğini, hile ve sosyal mühendislik olmadan bir seçim kazanamayacağını anlamıştır. Halkta algı oluşturmak için, benim asılsız olarak suçlandığım benzer konularda ve aynı yöntemi kullanarak, diğer muhalefet parti mensubu belediye başkanlarının haklarında da soruşturma başlatılmış veya haksız ve hukuksuz olarak tutuklanmıştır. İktidarın beklentisi muhalefet partilerine mensup belediyeler üzerinde bir olumsuz imaj yaratmaktır.”

Altılı Masa adayının açıklanacağı tarihi duyurdu