DSP Türkiye’nin Sesi Partisi’nin logosunu mahkemeye taşıyor

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 11:14 am - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 11:14 am

Demokratik Sol Parti (DSP), HDP’den ayrılan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in kurduğu Türkiye’nin Sesi Partisi’ne (SES) ait logonun, kendi partilerinin logosuna benzerliği nedeniyle yargı yoluna gideceklerini açıkladı. DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur, “Bu amblemin parti yetkililerince kısa zamanda değiştirilmesi dileğimiz ve beklentimiz yanında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi nezdinde gerekli yasal süreci başlatacağımız hususunu basınımız aracılığıyla da paylaşmak isterim” dedi.

Ayhan Bilgen’in öncülüğünde kurulan Türkiye’nin Sesi Partisi henüz yolun başındayken mahkemelik oldu! DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur, HDP’den ayrılan Ayhan Bilgen’in kurucusu olduğu Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SES) kullandığı beyaz güvercin logosu hakkında yazılı açıklama yaptı.

Okur, açıklamasında SES’in kullandığı parti logosunun, DSP’ye ait logoya benzerliği nedeniyle konuyu yargıya taşıyarak yasal süreç başlatacaklarını açıkladı.

Okur, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Ülkemizde de değişik zamanlarda ve farklı gerekçelerle birçok siyasi parti kurulmakta ve belirledikleri ilkeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Kars eski Belediye Başkanı Sayın Ayhan Bilgen ve arkadaşları tarafından 31 Mart 2022 tarihi itibariyle kurulan ve İçişleri Bakanlığı’na kuruluş evraklarını teslim ettiğini basın kuruluşları aracılığıyla öğrendiğimiz Türkiye’nin Sesi Partisi, kurumsal simgesi olarak lacivert zemin üzerine ağzında zeytin dalı olan beyaz güvercin logosu sunmuştur. Kendilerine ve Türk siyasetine hayırlı olması temennimizi iletiyoruz. Ancak öncelikle belirtmeliyiz ki, bu tercih doğru bir yaklaşım içermemektedir. Umudun simgesi mavi zemin üzerinde, barışın simgesi ‘ak güvercin’ 1985 yılında kurulmuş olan Demokratik Sol Parti’nin amblemidir ve Türk seçmeni tarafından da 37 yıldır katıldığı bütün seçimlerde bu simge kullanılmaktadır.

Yeni kurulan Türkiye’nin Sesi Partisi’nin kurucularının böyle bir amblem belirlemesi en hafif deyimiyle talihsiz bir tercih olmuştur.

Bu amblemin parti yetkililerince kısa zamanda değiştirilmesi dileğimiz ve beklentimiz yanında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi nezdinde gerekli yasal süreci başlatacağımız hususunu basınımız aracılığıyla da paylaşmak isterim.”

Ayhan Bilgen: Biz HDP’nin hülle partisi değiliz