Dört kardeşin intiharı Meclis’te: ‘İntihar değil bu bir cinayettir, başta AKP ve buradaki herkes sorumludur’

Yayın tarihi: 7 Kasım 2019 Perşembe 12:33 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2019 Perşembe 12:53 pm

Fatih’te 4 kardeşin siyanür içerek intihar ettiği olay, Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirildi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis konuşmasında intihar olayını hatırlatarak, “Fatih’te yaşanan olay intihar değildir, bu bir cinayettir. 4 kardeşin hayatlarına son vermesinden en başta AKP iktidarı ve buradaki herkes sorumludur” dedi.

Yokluk intiharında yeni detaylar: Yeşil kart çıkartsınlar diye çok söyledik ama kabul etmediler. Onlar onurlu insanlardı

Bütçe konularının görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı (TİP) Erkan Baş, İstanbul’un Fatih ilçesinde geçim sıkıntısı nedeniyle intihar eden 4 kardeş için, “Fatih’te yaşanan olay intihar değildir, bu bir cinayettir. 4 kardeşin hayatlarına son vermesinden en başta AKP iktidarı ve buradaki herkes sorumludur” şeklinde konuştu.

‘MİLYARLARCA LİRA PARASINI VE VERGİ BORÇLARINI SIFIRLADIĞINIZ ÇETE, ÖLMÜŞ İNSANLARIN ELEKTRİĞİNİ KESİYOR’

Erkan Baş, 4 kardeşin ölümü üzerine BEDAŞ’ın ödenemeyen elektrik faturasından dolayı kaldıkları evin elektriğinin kesilmesini de hatırlatarak, “600 TL elektrik borçları var diye BEDAŞ gidiyor, elektriklerini kesiyor. Merak ediyorum aklınıza geldi mi bu BEDAŞ kim? Hiç şaşırtıcı değil, 2013’te AKP iktidarı BEDAŞ’ı beşli çetenin en büyük ortaklarından birine Cengiz Holding’e vermiş. Kim Cengiz Holding? Milyarlarca lira parasını ve vergi borçlarını sıfırladığınız çete gidiyor ölmüş insanların elektriğini kesiyor. Bu bir insanlık sınavıdır. Eğer ben bunları anlatırken iktidar partisi vekilleri ‘Yahu, biz bu yandaş firmaların milyarlarca lira vergisini siliyoruz, bunlar da gidiyor, 600 lira için insanların ölümüne neden oluyor, bunda bizim sorumluluğumuz var’ diye düşünmüyorlarsa bu insanlık sınavından kalmışlardır” ifadelerini kullandı.

‘YOKSULLUKTAN İNTİHAR EDEN İNSANLARI OLAN BİR ÜLKE YARATTINIZ’

“On yedi yıldır şunu yaptık, bunu yaptık.” diye anlatıyorsunuz, on yedi yıl sonunda geldiğimiz nokta bu” diyen Baş, “Yoksulluktan, açlıktan intihar eden insanları olan bir ülke yarattınız” dedi.

Son olarak Erkan Baş, “Türkiye işçi sınıfına, emekçilerine seslenmek istiyorum, artık bırakın mutlu olmayı, umutlu olmayı, huzurlu yaşamayı; sadece hayatta kalabilmek için mücadele ettiğimiz bir ülke hâline geldik ve halkı, sadece parasını alıp zenginlere vermek gerektiğinde hatırlayan bu iktidarı yıkmak bu emekçilere, bu yoksullara, bu iktidar yüzünden yaşayamayan insanlara borcumuzdur, mutlaka yıkacağız.” diye konuştu.