Dört büyüklerden Dünya Çocuk Hakları Günü paylaşımları

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 12:24 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 12:24 pm

Dört büyüklerin sosyal medya hesaplarından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle paylaşım yapıldı.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un sosyal medya hesaplarından kutlama paylaşımları yapılırken Fenerbahçe ise yazılı açıklama yaptı.

“ ‘YAŞASIN’ ÇOCUKLAR!”

Savaş yaşanan bölgelerdeki çocuk ölümlerine dikkat çeken Fenerbahçe “ ‘Yaşasın’ çocuklar!” başlıklı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun

Geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz olan dünyanın en masum varlıkları çocuklarımız için bu 20 Kasım çok daha anlamlı…

1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak kutlanan 20 Kasım gününde, savaşın hüküm sürdüğü coğrafyalarda çocuk katliamları yaşanıyor.

Çocukların ve çocuk haklarının her koşulda savunucusu olarak

Dünya Çocuk Hakları Günü’nün sadece bugün değil her gün geçerli olduğu aydınlık günlere diyoruz.

Bu 20 Kasım’da, çocukların savaşın gölgesinde oldukları değil güvende ve kahkahalarla güldükleri bir dünya diliyoruz!

Çocuklar ölmesin, çok yaşasınlar!

‘Yaşasın’ çocuklar…

“ONLARIN SADECE YAŞI KÜÇÜK, VARLIKLARI DEĞİL”

Galatasaray’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise çocukların gelişiminin önemine işaret edilerek, “Onların sadece yaşı küçük, varlıkları değil” denildi.

Paylaşımda, “Çocuğun sahip olduğu hakların korunması ve bu farkındalıkla özgürce gelişimi, sağlıklı yetişkinlik ve neticede sağlıklı toplum için kritik önemde. Onların sadece yaşı küçük, varlıkları değil. Tüm çocukların manipülasyondan ve suistimalden uzak yetişip dünyaya kendi renkleriyle kök salması dileğiyle #DünyaÇocukHaklarıGünü kutlu olsun.” ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş’ın yaptığı paylaşımda, “20 Kasım #DünyaÇocukGünü kutlu olsun. Çocuklar hep gülsün” denirken Trabzonspor’dan gelen paylaşımda ise, “Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun!” ifadelerine yer verildi.

Dört büyükler bilançolarını açıkladı! İşte kâr ve zarar eden kulüpler

Kaynak: TELE1