‘Dönüşüm’ diyen Murat Karayalçın ‘İmamoğlu’ görüşmesini anlattı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 2:16 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 2:16 pm

Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski CHP Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin’le görüşmesini anlattı. Karayalçın “Yakın zamanda bir broşür yayımlayacağım” dedi.

Kaybedilen cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası ‘değişim’ tartışmalarının sürdüğü CHP’de, dün dikkat çeken bir görüşme yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın ile Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikteki yemeğe katıldı.

CHP geleneğinin önemli isimlerinden Karayalçın, görüşmeye ilişkin 10haber.net’ten Masum Gök’e  açıklamalarda bulundu. Karayalçın, “Pazartesi günü Büyükçekmece Belediyesi’nin 24. Uluslararası şenliği vardı. Bu şenliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapıyorlarmış. Biz bu şenliğe davetliydik. Bu şenlik öncesi de yemek yedik. Tabii ki bu yemekte CHP’deki durumu da konuştuk. Önümüzdeki yerel seçimleri de konuştuk” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbul’da sürpriz görüşme

‘CHP’DE OLİGARŞİ VAR’

CHP yönetimine eleştirilerde bulunan Karayalçın, “Adayları genel merkez belirliyor. Siyaseti genel merkez belirliyor. Bunun adı oligarşidir. CHP’de şu an bir oligarşi var” ifadelerini kullandı.

‘BROŞÜR YAYIMLAYACAĞIM’

Partideki ‘değişim’ tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karayalçın, “Ben bu süreçte fikir açıklayan tartışmaya katılan herkesi destekliyorum. Bu tartışmalarda dört şeye dikkat etmeliyiz. Partinin bütünlüğünü korumak, başta genel başkan olmak üzere herkesin saygınlığını korumak, açık olmak ve parti hukukuna uymak. Genel Başkan ‘yenileşme’ diyor, Ekrem Bey ‘değişim’ diyor. Ben de ‘dönüşüm’ diyorum. Yakın zamanda bir broşür yayımlayacağım” diye konuştu.

İmamoğlu’nun üç senaryosu! Birini seçip yol haritasını belirleyecek

‘ÜÇ TEMEL NOKTA…’

“Bizim için solculuk, Atatürkçülük, aydınlanma temel değerlerimiz” diyen Karayalçın, şunları ifade etti: “Bunları temel alarak tartışmayız. Ben bu ilkeleri televizyonlarda söylediğim zaman tabandan bana çok destek mesajı geliyor. Tabanımız da bunu istiyor. Bu üç temelden koparak CHP’yi kriz ortamında istenilen noktaya getiremeyiz.”