Doktorların aç bırakıldığını tespit ettiği altı yaşındaki Nur Elif Tiftik’in ölümünde olay yeri kararı

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 6:39 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 6:39 pm

Birlikte yaşadığı amcası ve halası tarafından aç bırakıldığı tespit edilen altı yaşındaki Nur Elif Tiftik’in ölümüyle ilgili olay yeri yeniden incelenecek.

Eskişehir’de 2022 yılı Aralık ayında kusma ve solunum yetmezliği şikayetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ve halası Deniz Tiftik ve amcası Sezer Tiftik tarafından aç bırakıldığı tespit edilen altı yaşındaki Nur Elif Tiftik’in ölümüyle ilgili davada bugün yeni duruşma görüldü.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü celsesinde, tutuklu sanıklar amca Sezer Tiftik, hala Deniz Tiftik duruşma salonunda hazır bulunurken, olaylardan dört gün sonra yakalanan babaanne Cihangir Kurumlu ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Ayrıca taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

BERAAT TALEBİ

Mahkeme heyetinden tahliyesini talep eden babaanne Cihangül Kurumlu, “Çocuklara ben bakmıyordum, olayın benimle bir alakası yok. Eski eşim M.T’ye nafaka davası açtığım için bana iftira atıyor, ben torunumun öldüğünü bile sonradan öğrendim. Uzun süredir tutukluyum, tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyetine savunmasını yapan hala Deniz Tiftik, “Ben suçsuzum, uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Amca Sezer Tiftik ise “Çocukların ilk ifadeleriyle sonrakiler uyuşmuyor. Beraatimi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından olayın gerçekleştiği ev ve çevresinde tekrardan detaylı inceleme yapılmasına ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dava, 12 Mart tarihine ertelendi.

(İHA)

Babaannesi tarafından çatıda kilitli tutulan Nur Tiftik’in şüpheli ölümü hakkında yayın yasağı

Kaynak: İHA