Doktor Öz’ün seçim sonuçları Trump’ı öfkelendirdi

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 9:15 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 1:51 pm

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde, ses getiren senato seçimlerinde sular durulmuyor. Dr. Mehmet Öz‘ün rakibi David McCormick ile sandıktan kafa kafaya çıkması en büyük destekçisi Trump’ı kızdırdı.

Pennsilvanya eyaleti adına senatör olmak için aday olan, ünlü doktor Mehmet Öz sonuçtan memnun değil. Son haftalarda ABD Başkanı Donald Trump’ın da bizzat desteğini açıkladığı Dr. Öz, dişli rakibi David McCormick ile kafa kafaya sandıktan çıktı.

Sozcu.com.tr’de yer alan habere göre, Dr. Öz’ün rahat bir zafer ilan edememesi Trump’ı öfkelendirdi. Twitter ve Facebook tarafından yasaklılar listesine alınan ve bir süre önce Truth Social isimli platformunu kuran Trump, kendi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

2020 başkanlık seçimlerinde de hile olduğunu daha önce iddia eden Trump, “İşte yine başlıyoruz. Pennsylvania’da mektupla gelen oyları saymayı başaramadılar. Büyük bir rezalet” derken bir diğer paylaşımda ise Dr. Öz’ün zaferini ilan etmesi çağrısında bulundu.

Bir kaynak veya delil göstermeden paylaşım yapan Trump, “Tesadüfen buldukları oy pusulaları yüzünden hile yapmaları çok daha zorlaştı” dedi.

Oyların yüzde 95’i sayılmışken Dr. Öz yüzde 31.2, Dave McCormick ise yüzde 31.1’da kaldı. Eyalet yasalarına göre fark yüzde 0.5’ten daha az olduğu için oylar tekrar sayılacak.

Donald Trump Dr. Mehmet Öz’ün senatör olmasını istiyor