Doktor Esin Davutoğlu’nu hedef alan aşı karşıtı TELE1’i hedef aldı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 10:02 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 10:02 am

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, doktor olduğunu iddia eden aşı karşıtı Mustafa Yücel tarafından ölümle tehdit edildi. Şenol’u tehdit edip serbest bırakılan Yücel bu sefer de TELE1’i hedef aldı.

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, aşı karşıtları tarafından hedef gösterilmesi ve tehditlerin ardından kapısına ‘dana dili’ bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmada ifadesi alınan aşı karşıtı Mustafa Yücel’in sosyal medya hesabında ‘avcı’ olarak kendi tanımlayarak poz verdiği ve Şenol’un ofisinin olduğu binaya kadar geldiği tespit edildi. Yücel, o anları da sosyal medya hesabından paylaştı. Cinayet planladığı iddia edilen Yücel’in Şenol’un o saatlerde orada bulunmamasından dolayı planını gerçekleştiremediği öne öne sürüldü. Avcı’nın sosyal medya hesabından açıkça yaptığı paylaşımlara rağmen ise serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra Yücel, sosyal medyadan, “Durmak yok, yola devam” paylaşımı yaptı.

BU SEFER BAĞIMSIZ MEDYAYI HEDEF ALDI

Doktor Şenol’u tehditler savuran aşır karşıyı Yücel, Twitter hesabından TELE1’i hedef aldı. İktidarın Siyasal İslamcı söylemlerine yaslanarak TELE1 ve Halk TV’yi hedef aldı. Yücel, iktidarın sansür aygıtı RTÜK’e çağrı yapmayı da es geçmedi. Yücel şunları sarf etti:

“Eskiden bu ülkede laik demokratik hukuk devleti olarak addedilen ama özünde,

Haim NAUM doktrini bir Müslüman Türk milletine zulüm vardı zulüm!

Eee devlet otoritesi ellerinden alındı dert büyük!

Şimdi İçişleri bakanımız hedefte,
Tabii ki Tele1 Halk TV.
RTÜK bu kanalları kapat!”