Doğu Perinçek’ten 23 Nisan çıkışı: Atatürk hata yaptı

Yayın tarihi: 23 Nisan 2019 Salı 11:26 am - Güncelleme: 23 Nisan 2019 Salı 11:26 am

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün Ulusal Kanal’da katıldığı “Çıkış Yolu” adlı programda Atatürk’ün 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapmasını yanlış bulduğunu ifade etti.

Atatürk’ün 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapmasını yanlış bulan Perinçek, bugün gelinen noktada 23 Nisan’ın balonlarla kutlanan bir bayrama dönüştüğünü belirtti. Perinçek, “Atatürk’ün bir yanlışı. 23 Nisan’ı Çocuk Bayramı yapmak bence yanlış. 23 Nisan balonlarla kutlanan bir bayrama dönüştü. 23 Nisan bizim devrim günümüz. 23 Nisan’da padişah hükümeti yıkıldı” dedi.

“23 Nisan’ı biz bugün, devrim tarihi olarak kutlamıyoruz. Koltuklara oturtulan çocuklar, balonlar… Siz o çocuklarla devrimi yapamaz, devrimi koruyamazsınız”diyen Perinçek, “Hata demiyorum, biraz daha ağırlaştırıyorum, çok ciddi bir hata diyorum. Bakın Atatürk peygamber değil, bunlar çok büyük yanlışlar. Bu itirazlar Atatürkçü değil. Türkiye bugün bir devrimin eşiğine gelmiş; üretim devrimi yapıyor. Bu devrimleri, siz çocuklara balon dağıtarak o devrimin meşalesini yakamazsınız. Çocuk Bayramı diye devrim unutturuluyor” dedi.

AYDINLIK YAZARINDAN PERİNÇEK’E ELEŞTİRİ…

Aydınlık yazarı Yavuz Alogan ise, Doğu Perinçek’e sosyal medya hesabından karşı bir yanıt verdi.

Alogan, Vatan Partisi Öncü Gençlik’in Osmanlı Ocakları ile yaptığı ittifaka bir gönderme yaparak, “23 Nisan Çocuk Bayramı’dır. Çocuklar, balonlar ve krapon kâğıtlarıyla kutlanır. Osmanlı ocakları, çarşaflı çocuklar ve ilâhilerle kutlanmaz” dedi.

İşte Yavuz Alogan’un o paylaşımı: