“Bahçeli Hüda Par’ı nasıl hazmediyor” diyen Doğu Perinçek Cumhur İttifakı’na katılmak istedi

Yayın tarihi: 28 Mart 2023 Salı 6:09 am - Güncelleme: 28 Mart 2023 Salı 11:16 am

Cumhurbaşkanı aday adayı olan ancak 100 bin imzayı toplama başarısı gösteremeyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Cumhur İttifakı’na katılmak istediğini söyledi. Perinçek, talebine nasıl yanıt aldığını ise “HÜDA PAR’ı tercih ettiklerine göre… Sonuç açık” diyerek açıkladı.

Hadi Özışık’ın Youtube kanalında konuşan Doğu Perinçek, kendisinin talebi üzerine Erdoğan’la görüştüklerini aktardı.

Perinçek, görüşmede Erdoğan’a Cumhur İttifakı’na katılmak istediğini ilettiğini söyledi. “AK Parti, MHP ve Vatan Partisi, Türkiye’ye çok önemli bir mesaj olur. Türkiye’nin bu zorluklardan çıkışı konusunda bir kararlılığa Sayın Cumhurbaşkanımızn önderlik edebilir. Türkiye’nin köklü çözümü olurdu” diyen Perinçek “Amerika’dan korktukları için bunu yapamıyorlar. HÜDA PAR’ı Şeyh Saitleri Seyit Rızaları tercih ediyorlar. Ama Atatürk geleneğini tercih edemiyorlar” dedi.

Hadi Özışık’ın teklifine karşılık Erdoğan’dan nasıl bir yanıt aldığı yönündeki sorusu üzerine Perinçek, “HÜDA PAR’ı tercih ettiklerine göre… Sonuç açık” diyerek olumlu yanıt alamadıkları mesajını verdi.

HÜDA PAR İÇİN NE DEMİŞTİ?

Önceki gün Doğu Perinçek Hüda Par hakkında “HÜDA PAR kim? Şeyh Said, Seyid Rıza. Bu nasıl milliyetçilik oluyor? Devlet Bahçeli, BBP bunu nasıl hazmediyor? HÜDA PAR çıkınca ilk biz tavır aldık. HÜDA PAR’ı Meclis’e sokacaklar,  540 milyon lirayı Maliye Bakanlığı olarak trink diye ödüyor PKK’ya. Biz ödemeyiz o parayı. Terörü besleyen sistem ayakta kalabilir mi? Onun için Vatan Partisi gerekli.” ifadelerini kullanmıştı.

Perinçek ve HÜDA PAR karşı karşıya geldi