Doğu Perinçek: Beşar Esad’ın davetlisi olarak Ethem Sancak ile Suriye’ye gideceğim

Yayın tarihi: 7 Kasım 2022 Pazartesi 10:26 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 10:26 pm

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, AKP’den istifa edip partisine geçen Ethem Sancak ile Suriye’ye Kasım veya Aralık ayında gideceğini söyledi. Perinçek, Esed’in davetlisi olarak gideceklerini de sözlerine ekledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Siirt’te düzenlediği toplantıda konuştu. Perinçek, daha önce duyurduğu Suriye ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Perinçek şunları dile getirdi:

“KASIM VEYA ARALIK AYINDA SURİYE’YE GİDİYORUZ”

“Ethem arkadaşımızla önümüzdeki 2 ay içinde, kasım veya aralık ayında Suriye’ye gidiyoruz, Sayın Beşar Esad’ın davetlisi olarak. O Suriyeliler de bizim kardeşlerimiz. Araya dikenli teller çekilmiş, duvarlar yapılıyor. Yıkacağız o duvarları, o dikenli telleri kaldıracağız. Oradan tırlar gelsin, tırlar. Ticaret gelsin, ticaret gitsin. Burada üretilen mallar gitsin. Komşularımızla alışverişi tekrar canlandıracağız. Onun görüşmelerini yapacağız. Aynı zamanda terörü bitirmek, Suriye’de terörü bitirmek ve ülkelerimize huzur ve barışı getirmek, böylece üretim yapabileceğimiz koşulları sağlamak, ticaret yapacağımız barış, huzur koşullarını sağlamak. Bunu Suriye ile de görüşeceğiz. Dolayısıyla Vatan Partisi dış politika açısından da önümüzdeki dönemin çözümlerine hazır”

 

Doğu Perinçek Esad ziyaretinin detaylarını TELE1’e anlattı