Dogcoin’in yüzü fenomen köpek Kabosu hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2024 Cuma 5:51 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 Cuma 5:51 pm

Dünyaca ünlü Dogecoin gibi birçok dijital paranın yüzü olan internet fenomeni köpek Kabosu 17 yaşında hayatını kaybetti.

17 yaşındaki Kabosu’nun sahibi Japon Atsuko Sato, blog hesabından sevimli köpeğin 24 Mayıs sabahı hayata gözlerini yumduğunu duyurdu. Kabosu 2022 yılından bu yana lösemi tedavisi görüyordu. Sato, Kabosu için 26 Mayıs Pazar günü Japonya’nın Narita kentinin parkında bir veda töreni düzenleyeceğini belirtti.

‘KABOSU’NUN DÜNYANIN EN MUTLU KÖPEĞİ OLDUĞUNA EMİNİM’

Atsuko Sato; sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Acı çekmeden huzur içinde gitti, sanki ellerimin sıcaklığını hissederken uykuya dalar gibi. Bunca yıl Kabosu’yu sevdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Kabosu’nun dünyanın en mutlu köpeği olduğuna eminim. Bu beni dünyanın en mutlu sahibi yapar .Bize sevgi gönderen herkese en derin şükranlarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.

Dogecoin'in simgesi Kabosu hayatını kaybetti - 1

2013 YILINDA RESMİ LOGO OLDU

Shiba Inu cinsi bir dişi köpek olan Kabosu, 2010’da sosyal medya kullanıcılarının onun şaşkın bir ifade ve çapraz patileriyle poz verdiği bir fotoğrafı paylaşmaya başlamasının ardından internet yıldızı haline gelmişti. 2013 yılına gelindiğinde, Kabosu’nun resminin resmi logosu olarak kullanıldığı Dogecoin dijital para birimi piyasaya sürüldü.

Üsküdar’daki üç kişi hayatını kaybettiği silahlı saldırıda gözaltı sayısı 12’ye çıktı

Kaynak: ntv