Doğalgaz yüklü tır devrildi, Aydın-İzmir Otoyolu trafiğe kapatıldı

Yayın tarihi: 15 Haziran 2024 Cumartesi 12:35 am - Güncelleme: 15 Haziran 2024 Cumartesi 12:35 am

İzmir’den Aydın istikametine ilerleyen doğalgaz tüpü yüklü bir tır, Yeniköy mevkiinde Aydın çevre otoyolu üzerinde devrilerek yolda yan yattı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Kaza gece saatlerinde, Aydın-İzmir otobanı Efeler Çevreyolu yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir’den Aydın istikametine seyretmekte olan sıkıştırılmış doğalgaz tankları taşıyan bir tır henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi. Yakıt deposu alev alan ve yanma ve patlama riski yüksek olan bölge güvenlik çemberine alınarak otoban hem gidiş hem de geliş istikametine göre trafiğe kapatıldı.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU

Bu arada otobanın kapanması nedeniyle Aydın’da trafik yoğunluğu oluşurken, otobana girdiği için geri dönemeyenler nedeniyle araç kuyruğu kilometrelerce uzadı. Güvenlik güçleri bir yandan trafiği kapatırken diğer yandan da kaza olduğu için otobanda mahsur kalan araçları tahliye etmeye çalışıyor.

CİDDİ TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Tırın taşıdığı LPG tanklarının sıkıştırılmış gaz olduğu için ciddi tehlike oluşturduğunu belirten görevliler, yoldaki tehlike tamamen kaldırılıncaya kadar otobanın kapalı tutulacağını belirttiler.
Kaza mahallinde AFAD, Aydın Büyükşehir İtfaiyesi, UMKE, sağlık ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra tayakkuz halinde bekliyor.

Kaynak: İHA