Diyarbakır’da Nevruz ateşi yakıldı

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 12:38 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 3:36 pm

Nevruz kutlamalarının sonuncusu olan Diyarbakır Nevruz’u için alana girişler başladı. Ayırca kontrol noktalarında keyfi engelleme iddialarını protesto eden kalabalığa polisin müdahale ettiği görüldü.

Diyarbakır’da Nevruz mitingi, çeşitli zorluklara rağmen başladı. Diyarbakırlılar, kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüslerin Nevruz alanına sefer gerçekleştirmemesinden dolayı gruplar halinde Nevruz alanına yürüdü. Alana gelenler kontrol noktasında aranarak alana alındı. Çevre kentlerden çok sayıda konvoy ise Diyarbakır’a gitti. Kutlamaların 17.00’de sona ermesi bekleniyor.

 

Nevruz kutlamaları… Sancar’dan ‘üçüncü yol çağrısı’

HDP BAYRAKLARI İÇERİ ALINMADI

Nevruz Parkının kontrol noktalarında sabah erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşurken, “Dem dema serkeftinê ye (Şimdi kazanma zamanı)” şiarıyla binlerce kişi sabah saat 10:00 da alana girmeye başladı. Diyarbakır’da coşkuyla başlayan Nevruz günü, yollarda renkli görüntülere de sahne oldu. Yöresel kıyafetlerini giyen yurttaşlar Nevruz alanı renklendirdi.

Duvar gazetesinin aktardığı bilgiye göre; Polis arama noktalarında HDP bayrakları içeri alınmazken bu duruma tepki gösteren yurttaşlar “HDP onurumuzdur” sloganlarıyla tepki gösterdi.

Alanda “Nevruz barış, özgürlük, birlik ve özgürlüğü haykırmaktır”, “Kadın kırımına karşı yaşamı ve özgürlüğü savunuyoruz”, “İnkara, savaşa, sürgüne karşı Kawa’nın direniş ruhudur”, “Eş Başkanlık mor çizgimizdir” pankartları asılırken, 9 dilde Nevruz kutlaması yapıldı.

NEVRUZ CADDESİ’NDE BİNLERCE KİŞİ BİRİKTİ

Nevruz Caddesi’nden Nevruz alanına girmek isteyenler kontrol noktalarındaki aramaların uzun ve ağır gerçekleşmesi nedeniyle girmekte zorluk yaşıyor. Kontrol noktasında yaklaşık 5 bin kişi birikti. Uygulamayı protesto eden gençler, tepkilerini sloganlarla dile getirdi.

İşte dünyada Nevruz böyle kutlandı