Diyarbakır’da ağır hasarlı 5 katlı bina çöktü! Arama kurtarma çalışması başlatıldı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 6:28 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 6:30 pm

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’da 5 katlı ağır hasarlı bina çöktü. Enkazda arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık depremlerden etkilenen Diyarbakır’ın Sur ilçesinde daha önce depremlerde ağır hasar aldığı için boşaltılan 5 katlı bir bina çöktü.

SOKAK GİRİŞ VE ÇIKIŞLARA KAPATILDI

İhbarla bölgeye çok sayıda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), sağlık, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Sokak, giriş ve çıkışlara kapatılırken, ekipler enkaz altında birilerinin kalma ihtimaline karşı, arama kurtarma köpeği ile çalışma başlattı. Yıkılan binanın çevresindeki binalar da çökme riskine karşı uzmanlar tarafından inceleme yapılana kadar mühürlendi.

“SESLER GELİYORDU”

“Binaya yaklaştığımda çok fazla sesler geliyordu” diyen mahalle halkından Mehmet Alkan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ses geldi biz buraya geldik, Zabıtalar ve polisler de fotoğraf çekti. O binanın yanına gelirken bina çöktü. Etraf toz duman olunca biz de korktuk kaçtık. Altında kalabilirdik, polisler buradan çekiyordu. Merdivenin yanına vardığımızda bina çöktü. Ben çok korktum.”

Depremin üzerinden dokuz ay geçti… CHP’li Öztunç Kahramanmaraş’taki eksikleri TBMM’de tek tek saydı!

Kaynak: TELE1