Diyanet, üniversite kampüsleri, yurtlar ve hastanelerde Kur’an kursu açacak

Yayın tarihi: 14 Eylül 2021 Salı 12:48 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2021 Salı 12:48 pm

Midye, karides ve açık büfeye ilişkin fetvalar veren Diyanet, üniversite kampüsleri gibi yerlere Kur’an kursu açacaklarını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “TDV öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kur’an kursları açıyoruz” notunu düştü.

Koronavirüs salgını sebebiyle yüz yüze eğitime ara verilirken Kur’an kurslarında dersler devam etti. Ali Erbaş, ağustos ayında Kur’an kurslarına ilişkin verileri açıklarken şunları söylemişti:

“Bu yıl düzenlediğimiz yaz Kur’an kurslarımızda 1 milyon 906 bin 615 evladımız Kur’an-ı Kerim ile buluştu. Kurslarımıza katılan evlatlarımızı tebrik ediyor, değerli velilerine ve büyük özveri gösteren hocalarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kur’an kursları için ek ödenek isteyen Diyanet, bu kez de üniversite kampüsleri, yurtlar ve hastanelerde Kur’an kursu açacağını duyurdu. Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma “TDV öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kur’an kursları açıyoruz. Cenab-ı Hak hayırlı ve bereketli eylesin.” notunu düştü.

Erbaş’ın paylaşımı şu şekilde:

Diyanet medyaya el attı

Midye ve karidesin ardından: Diyanet’ten ‘açık büfe’ fetvası