Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 15 Temmuz genelgesi

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2022 Perşembe 4:55 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2022 Perşembe 4:55 pm

Diyanet’in genelgesine göre 15 Temmuz‘u 16 Temmuz’a bağlayan gece tüm camilerde saat 00.13’te eş zamanlı olarak sala okunacak.  

Diyanet İşleri Başkanlığı ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenecek programlara ilişkin genelge yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasını taşıyan ve tüm il müftülüklerine gönderilen genelgeye göre, 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde “Şehitlerimiz İçin Kur’an Okuyoruz” etkinliği başlatıldı.

Yarın cuma namazı öncesinde tüm camilerde 15 Temmuz’da ölenlerin ruhları için Kuran tilaveti yapılacak, il ve ilçe merkez camilerinde mevlit okunacak. Camilerde ’15 Temmuz’u ele alan bir hutbe hazırlanarak camilerde okutulacak.

Bu yılda 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te de Türkiye genelindeki camilerde eş zamanlı salalar okunacak. Tüm cami minarelerinin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

Ayrıca Diyanet’e ait yayın organlarında “din istismarı” ve “15 Temmuz” konularında fragmanlar, haber bültenleri, canlı bağlantılar, ortak yayınlar, dinleyici görüşlerini de içeren yayınlar yapılacak.

Eski AKP’li vekil: 15 Temmuz’da insanlar alçaktan uçan F-16’lara kafa atarak şehit oldu

Metiner’den 15 Temmuz sitemi: 16 Temmuzcular sussun!