Dışişleri: Suriye’deki seçimler gayrimeşrudur

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 6:05 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 6:06 pm

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki seçim ile ilgili bir açıklama yaptı.

Suriye’de bugün gerçekleştirilen seçimlerde çok sayıda insanın oy kullanmak üzere sandıklara gittiği görüldü. Oyunu kullanan Beşar Esad da, Suriye halkının terörizme karşı birleştiğini söyledi.

Suriye’de devlet başkanlığı seçimleri için vatandaşlar sandık başına gitti. Ülkede 10 yıl önce başlayan iç çatışmalar sürecinde ikinci defa gerçekleştirilen seçimlerde, halkın geniş katılım sağlaması dikkat çekiyor. Seçim tarihinin netleşmesinden bu yana, Suriyeliler ülke genelinde seçimleri kutlayan çok sayıda etkinlik düzenlemişti.

Suriye lideri Beşar Esad ise seçimlerde oyunu Şam’ın Duma ilçesinde kullandı. ​Burada bir açıklama yapan Esad, Suriyelilerin terörizmin karşısında bir olduğunu söyledi ve Bir devlet olarak Suriye, batının ne dediğini önemsemiyor, söylediklerinin değeri sıfır” açıklamasında bulundu.

ESAD: SURİYE HALKININ TERÖRE KARŞI BİR OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

Suriye lideri Beşar Esad, ülkede gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde oyunu kullandığı Şam’ın Duma kırsalında basın mensuplarına konuştu.

Esad, “Suriye, pazarlamaya çalıştıkları gibi bir bölgenin diğer bölgeye, bir şehrin başka bir şehre, bir mezhebin başka bir mezhebe karşı savaştığı bir yer değil. Bugün Suriye halkının teröre ve ihanete karşı bir olduğunu görüyoruz” dedi.

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Suriye’deki seçimler ile ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık, “Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler halkın hür iradesini yansıtmayan gayrimeşru bir nitelik taşımaktadır” ifadeleri kullanıldı.