Dilimle satılan karpuza karşı “Siz de ekin” diyen AKP’liye CHP’li vekilden tepki

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 1:50 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 1:50 pm

AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer’in dilimle karpuz ekilmesini eleştiren bir kişiye  “Karpuzu eken yerliden değil gidip marketlerden alırsanız bu olur. Ben her sene karpuz ekiyorum mesela” şeklinde cevap vermesine CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’dan tepki geldi. Sarıbal, AKP’li başkan yardımcısına, “Bu başkan yardımcısı galiba Türkiye’de yaşamıyor. Herkesin de karpuz ekemeyeceğinin farkında değil” diyerek teğki gösterdi.

AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, kendisine Twitter’dan “60 yaşındayım, karpuzun dilimle satışını gördük ya. Bize masal anlatmayın” ifadeleriyle tepki gösteren kişiye “Batıya özeniyordunuz karpuzu eken yerliden değil gidip marketlerden alırsanız bu olur. Ben her sene karpuz ekiyorum mesela”  diyerek karşılık verdi.

AKP’li başkan yardımcısının ilginç karpuz önerisine CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’dan cevap gecikmedi.

“ET VE SÜT KURUMU BAŞKANININ “KUYRUKLAR AZALSIN DİYE ZAM YAPTIK ANLAYIŞININ TA KENDİSİ”

TELE 1’e konuşan Sarıbal, AKP’li başkan yardımcısının Türkiye’de herkesin karpuz ekemeyeceğinin farkında olmadığını söyleyerek karpuzdaki asıl sorunun kaynağının AKP ve Saray iktidarı olduğunu belirtti. Sarıbal şu ifadeleri kullandı:

“AKP Ankara İl Başkan Yardımısı, bir vatandaşın karpuz çok pahalı itirazına karşılık söylediği iki cevap:
1. İthal alacağınıza yerli alın
2 Ben her sene karpuz ekiyorum

Aynen Et ve Süt Kurumu başkanının, kuyruklar azalsın diye zam yaptık anlayışının ta kendisi. Adana bölgesinde bir dönüm karpuzun maliyeti 12 bin lira civarında. Bir karpuz fidesinin değeri 4.5 TL. Bu başkan yardımcısı galiba Türkiye’de yaşamıyor. Herkesin de karpuz ekemeyeceğinin farkında değil.

Karpuz ithalatının temel sorumlusu iktidardır. Bugün çiftçi karpuzu tarlada 3 liraya mal etmektedir. Mazot 7 liradan 22 liraya çıkmış, gübre tam dörty kat artmış, damla sulama hortumu beş kat artmış, tarımsal mekanizasyon, toprak kiraları bütün bu maliyetler ne yazık ki çiftçinin sırtına binmiş. Ne çiftçi suçlu, ne tüketici suçlu. ortada bu maliyetlerin, bu pahalılığın bu zammın bu zulmün tek sorumlusu AKP ve Saray iktidarıdır.”

AKP’li Yılmazer, dilimle karpuz satılmasına çözüm buldu: Ben her sene ekiyorum