Dilan Polat ve Sıla Doğu’ya cezaevinden ‘pahalı marka’ uyarısı! “Pazar malı olsun”

Yayın tarihi: 8 Kasım 2023 Çarşamba 9:04 am - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 9:04 am

Haklarında çıkan kara para aklama suçlamalarının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu, kıyafet getirtmek için talepte bulunduklarında cezaevindeki sınıfsal eşitliği bozacağı gerekçesiyle gelecek eşyaların pahalı ve lüks olmaması gerektiği uyarısı aldığı iddia edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 12’si tutuklandı. Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu, Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne götürüldü.

Aynı koğuşta kalan Polat ve Doğu’ya kıyafet taleplerinin ardından Marmara Cezaevi yönetimi tarafından uyarı geldi. Yönetimin kıyafet getirtmek isteyen kardeşlere, “Burada asla marka, pahalı, lüks eşyalar olmayacak. Bu, cezaevindeki sınıfsal eşitliği bozar. Pazar malı olsun, yoksa da gelin cezaevi kantininden alın” cevabını verdiği iddia edildi.

Gözyaşlarıyla girmişti! Dilan Polat’ın cezaevindeki ilk isteği dikkat çekti