Gözyaşlarıyla girmişti! Dilan Polat’ın cezaevindeki ilk isteği dikkat çekti

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 2:26 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 2:27 pm

Ağlayarak cezaevine giren Dilan Polat‘ın koğuştaki ilk gününde yemek yiyemediği için tansiyonunun düştüğü sonrasında da revire kaldırıldığı belirtilirken çocuklarıyla görüşmek istediği ancak evraklarının eksikliği nedeniyle talebinin kabul edilmediği ortaya çıktı. Ayrıca Avukat Feyza Altun, Dilan Polat’ın elektronik kelepçe ile tutuksuz yargılanabileceğini iddia etti.

“Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 12’si tutuklandı. Tutuklanarak İstanbul’un Silivri ilçesinde bulunan Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilen Dilan Polat’ın cezaevindeki ilk günün yaşadıkları ortaya çıktı.

Marmara Kadın Kapalı Cezaevi’ne girerken hüngür hüngür ağlayan Dilan Polat’ın cezaevindeki ilk gününde tansiyon sorunu nedeniyle revire kaldırıldığı ortaya çıktı. Lüks hayatıyla şov yapan Polat’ın, cezaevi dolabındaki eşya ve aksesuarları ise merak konusu oldu.

Dilan Polat cezaevine ağlayarak girdi!

İLK GÜNÜ NASIL GEÇTİ?

Master Haber’den Ercan Öztürk’ün haberine göre, dün sabah cezaevine giriş yapan Polat, işlemlerin ardından geçici koğuşa götürüldü ancak bir şey yemediği için tansiyon sorunu yaşadı.

Aylık gelirinin 200 bin TL olduğunu açıklayan Dilan Polat’ın alışveriş videosu gündem oldu!

ÇOCUKLARIYLA GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Fenalaşan Polat, revir koğuşuna kaldırıldı. Polat’ın çocuklarıyla telefonda görüşme isteğine cezaevi yönetiminden ‘Evraklarınız yok’ denilerek onay çıkmadı.

“BENİ BÖYLE GÖRMESİNLER”

“Evraklarınız eksik. Evraklarınız bugün hazırlansa bile sizin telefon gününüz Cuma. İsterseniz sesli, isterseniz görüntülü görüşebilirsiniz” yanıtını aldı. Dilan Polat, yetkililere “Çocuklarım beni burada görsün istemiyorum. Cezaevi ortamıyla gözükmek istemiyorum” dedi. İnfaz koruma memurları görüntülü konuşmanın özel odalarda da yapıldığını belirtti. Bunun üzerine Dilan Polat, evraklarının bir an önce hazırlanması için avukatlarına talimat verdi.

Dilan Polat’ın Engin Polat’ı suçlayan arkadaşı: 6 milyonluk ürün satıyordu, ihtiyacı yoktu

GÖRÜŞME HAKKI 10 DAKİKA

Telefon görüşme süresinin haftada on dakika, konuşmanın dakikasının ise bir lira olduğu öğrenildi.

GİYİNME ODASINDAN CEZAEVİ DOLABINA

Dilan Polat’ın cezaevinde giyebileceği kıyafetlerin, takacağı aksesuarların listesine de ulaşıldı. Dilan Polat’ın cezaevindeki dolabımda şu kıyafetler olacak: Bir adet palto, üç adet tişört, bir adet manto, iki adet pijama takımı, iki adet hırka, 1 adet spor ayakkabısı, dört adet pantolon ve etek, bir çift kışlık ayakkabı, iki adet elbise, bir adet iskarpin, bir adet eşofman, bir kol saati, dört adet gömlek ve bir adet içlik ve iki adet kazak. Polat’ın normal koğuşa ne zaman geçeceği ise şimdilik açıklanmadı. Ancak cezaevi prosedürlerine göre cezaevine giren bir tutuklunun bir haftaya kadar geçici koğuşta kalabiliyor.

Dilan Polat’ın ‘kara kutusu’ olarak görülen Şule ortaya çıktı: En ağır günde de buradayım

AÇIK GÖRÜŞTEN FAYDALANABİLECEK

Marmara Kapalı Kadın Cezaevi’nde bugün başlayıp, 10 Kasım tarihine kadar sürecek olan açık görüşten Polat çifti de faydalanabilecek.

ELEKTRONİK KELEPÇE İLE TUTUKSUZ YARGILANABİLİR

2. Sayfa’ya katılan Altun ise, Dilan Polat’ın itiraz talebiyle tutuksuz yargılanabilme ihtimalinin olduğunu söyledi. “Dilan Polat elektronik kelepçeyle yargılanabilir ve böylece kaçma şüphesi ortadan kalkabilir” diyen Feyza Altun, Polat’ın böyle bir durumda sosyal medyayı kullanacağını düşünmediğini ifade etti.